De Franse fotograaf Stéphanie Solinas in FOAM Amsterdam

Vanaf 24 februari tot 16 april 2017 is er in het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam een fototentoonstelling te zien van de Franse fotograaf Stéphanie Solinas.

DL#105/5, uit de serie Dominique Lambert, 2003-2009 © Stéphanie Solinas


Stéphanie Solinas – Dominique Lambert / Le Pourquoi Pas?

Deze tentoonstelling presenteert twee series van de Franse fotograaf Stéphanie Solinas. Zij tracht op systematische en feitelijke wijze onderwerpen als identiteit en spiritualiteit te verbeelden. Daarbij gebruikt zij de fotografie als schakel in een scala aan verschillende onderzoeksmethoden – naast taal, video en installatie. In haar werk speelt het onderzoeksproces een centrale rol. Door samen te werken met experts uit verschillende disciplines onderzoekt Solinas de gedeelde rol van de kunstenaar, de wetenschapper en het medium als bemiddelaar van de werkelijkheid. Haar methodische benadering staat in sterk contrast met het subjectieve karakter van haar onderwerpen: identiteit, herinnering, en de onzichtbare wereld van de geest. Foam toonde al eerder werk van Solinas, in 2012 was haar project Sans titre (M. Bertillon) in Foam 3h te zien.

Foam is dagelijks open van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.  Meer informatie: www.foam.org

Foam | Keizersgracht 609 |  Amsterdam

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s