Parfum Miss Dior

Naast de New Look kwam Christian Dior met nog een grote topper namelijk de parfum Miss Dior.  In 1947 kwam Miss Dior uit, een parfum dat in alle opzichten herinnerde aan zijn jeugd. Het parfum was een hommage aan zijn jongste zus die vaak zo werd genoemd en aan de rozen en lelietjes-van-dalen uit de tuin van Les Rhumbs in Granville.

kom.jpg
Miss Dior flacon ontwerp 1947

Dior voegde andere ingrediënten toe aan het parfum om deze te laten afwijken van de vele bloemengeuren die al op de markt waren. Dior mengde er groene mandarijn, aardbeienblaadjes, patchouli, muskus en jasmijn bij. Bij de testen voor Miss Dior bleven er uiteindelijk twee geuren over die in aanmerking kwamen voor Miss Dior. Hoewel toch de meeste punten gingen naar de eerste geur werd de tweede geur gebombardeerd als Miss Dior. De eerste geur is nooit zo succesvol geweest. De tweede parfum daarentegen werd en is nog steeds een topper en een klassieker..

gewoon.jpg
Miss Dior flacon ontwerp jaren 50

schermafbeelding-2017-02-05-om-16-35-24

Miss Dior is het eerste Franse parfum dat de Engelse aanspreektitel voor jonge, nog  ongetrouwde vrouw gebruikt. Deze Frans-Engelse combinatie geeft perfect de internationale allure weer die het couturehuis na de introductie van de New Look kreeg.

Naast de Miss Dior Originale, de parfum die in 1947 geïntroduceerd werd is er ook Miss Dior Cherie gekomen binnen het modehuis Dior. Beide geuren werden gecreëerd in de buurt van de Franse plaats Grasse. Daar bezat Chrisitan Dior het Château de La Colle Noire. De plek waar het verhaal van de parfums van Dior begon. Dior knapte het vervallen château op maar helaas overleed hij in 1957.

worst.jpg

Een aantal jaren geleden werd het château volledig gerestaureerd met een indrukwekkende bloementuin eromheen. Vorig jaar in mei 2016 was de grootse opening van het château, les Parfums Christian Dior. De droom van Dior wordt op deze manier ten uitvoer gebracht. Het kasteel dat Dior in 1951 kocht is nog niet opengesteld voor publiek maar dat zal denk ik snel veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s