Le Pliage van Longchamp

Er zijn er al meer dan 19 miljoen van over de toonbank gegaan. Een simpel tasje van nylon met enkele leren elementen, opvouwbaar en verkrijgbaar in allerlei kleuren: Le Pliage van Longchamp. Op het eerste gezicht niet veel bijzonders, maar niks is minder waar. Het tasje Le Pliage is inmiddels uitgegroeid tot een stijlicoon. Niet alleen veel beroemdheden lopen met deze tas aan hun arm, ook scholieren, zakenvrouwen en huismoeders laten zich graag zien met dit iconische item.

fullsizerender-7

In 1993 zag dit tasje, Le Pliage het levenslicht. Een tasje van ultra-licht, maar zeer sterk vaak felgekleurd nylon, afgezet met leren stukken. In het atelier zijn ze minimaal vier uur bezig om deze lederen elementen aan de nylontas aan te brengen.

Het unieke aan dit tasje is dat je het kan opvouwen tot het formaat van een pocketboek. Hierdoor kan je het makkelijk meenemen in je bagage of tas en heb je altijd een extra (boodschappen)tas bij je.

fullsizerender-2

Aan het opvouwen dankt het tasje dan ook zijn naam: de naam Le Pliage is gebaseerd op het Franse werkwoord plier wat ‘(op)vouwen’ betekent. ‘Het vouwen’ is weer geïnspireerd op de Japanse origamikunst. Philippe Cassegrain, de zoon van de stichter van Longchamp, kwam op het idee om Le Pliage te ontwikkelen na zijn velen reizen naar Japan. Door het unieke ontwerp en het vaak felle kleurgebruik werd Le Pliage een tijdloze klassieker.

fullsizerender-4

In de loop van de tijd heeft Longchamp samengewerkt met verschillende  toonaangevende kunstenaars en ontwerpers waaronder Tracey Emin, Sarah Morris en Mary Katrantzou om limited editions van de tas te maken.

Schermafbeelding 2017-02-12 om 15.24.21.png
Le Pliage Cuir, collectie 2017

Sinds 2012, is Le Pliage ook verkrijgbaar in een lederen versie, Le Pliage Cuir, gemaakt van een soepel hybride leer dat je net zo netjes kunt opvouwen als de legendarische nylon versie.

Schermafbeelding 2017-02-12 om 15.24.53.png
Reistas Le Pliage, collectie 2017

Le Pliage Héritage werd gelanceerd in 2014 tijdens de viering van de 20ste verjaardag van de tas. Met de wetenschap dat Le Pliage een mooi Made in France product is en met veel precisie in elkaar gezet wordt zal ik mijn Le Pliage met nog meer liefde en respect dragen.

fullsizerender

Meer over Le Pliage op www.longchamp.com

In Amsterdam in de P.C. Hoofdstraat bevindt zich een echte Longchamp winkel. Hier kan je de gehele nieuwe collectie tassen en de vele Le Pliage’s met eigen ogen zien. Met een oppervlakte van maar liefst 200 m2 en geheel ingericht door de huisarchitecten van Longchamp kan je je daar wel even vermaken.

Longchamp  |  P.C. Hooftstraat 69  |  AMSTERDAM

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s