Frankrijk
Een reactie plaatsen

Marathon des Châteaux du Médoc

Morgen op 9 september wordt voor de 33ste keer de Marathon in de Medoc streek (Gironde) in Frankrijk gelopen. Een uiterst hilarische marathon die in het teken staat van uiteraard hardlopen maar vooral ook van pret, plezier en heel veel wijn drinken. Vorig jaar was ik er bij, als toeschouwer weliswaar, maar ook dat is een belevenis.

FullSizeRender.jpg

Elk jaar heeft de marathon een thema en dit jaar is dat muziek van de 33 toeren singeltjes. Hele groepen maar ook individuen verkleden zich in het thema wat geweldig is om naar te kijken. Bij elk chateau krijg je wat te drinken en/of te eten en je maakt een fantastische tour door de wijngaarden. Lees hier verder over dit bijzondere fenomeen, mijn artikel van vorig jaar.

Featured Image -- 12263

Info over de Marathon des Château du Médoc: http://www.marathondumedoc.com

De Marathon des Château du Médoc staat niet op zichzelf, er zijn meer van dit soort ludieke marathons in Frankrijk. Door het jaar heen kan je, als je dat wilt, wel 18 marathons lopen in Frankrijk met ieder hun eigen karakter.

Meer info hierover: http://challengedelaconvivialite.fr

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s