Eten en drinken, Frankrijk, Franse bodem, Gebruiksartikel, producten
Reacties 2

De Franse siropen Eyguebelle

Tijdens een van hun vakanties in de Franse streek Drôme dronken Monique en Rico van Ouden voor het eerst de siropen van Eyguebelle. De siropen vielen in de smaak en als eigenaren van de webshop L’esprit Provençal gingen ze meteen een kijkje nemen in de  fabriek. Het contact met de mensen van Eyguebelle was overweldigend en enthousiast en voor ze het wisten reden ze met een auto vol Eyguebelle siropen terug naar Nederland. Nu zoveel jaar later wordt er om de zoveel tijd een pallet siropen afgeleverd. De zaken gaan goed want in menig winkel, shop of magasin zijn de siropen hier in Nederland te krijgen. Ook staan Monique en Rico op vele markten door het land waardoor de overheerlijke Eyguebelle siropen nog meer bekendheid krijgen hier in het kleine kikkerlandje.

Eyguebelle_part2_027

 Eyguebelle

De siropen en likeuren van het Franse merk Eyguebelle worden vervaardigd in de Zuid Franse plaats Valaurie in de Drôme Provençale. De recepten van deze likeuren en siropen zijn ooit eens ontwikkeld door monniken van de abdij van Aiguebelle. Deze recepten zijn overgedragen van generatie op generatie en vandaag de dag wordt deze kennis gebruikt om, middels moderne technieken, de specifieke smaak van de siropen, aperitieven en likeuren te garanderen.

Eyguebelle reportage

Eyguebelle fabricage

De alcoholvrije siropen worden samengesteld uit de mooiste en beste producten en dat proef je. De basis is pure vruchtensappen uit fruit, planten en bloemen, speciale aroma’s en zuiver rietsuiker.

Eyguebelle reportage

Eyguebelle museum en winkel

De naam Eyguebelle komt van het woord Eygue, het Provençaalse woord voor water, afkomstig van het Latijnse aqua en de naam van de rivier die door Nyons stroomt.
Belle betekent schoonheid en zuiverheid samengevoegd wordt dat Eyguebelle.

Eyguebelle reportage

Eyguebelle museum en winkel

Bent u in de buurt dan kunt een kijkje nemen in de fabriek vanuit de winkel,

Eyuebelle | 3 chemin de la Méjeonne | 26230 VALAURIE

Ook de Abdij van Aiguebelle is een bezoek waard. http://www.abbaye-aiguebelle.cef.fr/

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

2 reacties

  1. Pingback: 5 nieuwe Franse hotspots met de naam Painpadour

  2. Pingback: 5 Franse hotspots in Leiden – van Franse bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s