Het Franse boodschappennetje FILT

Weer helemaal hip en hot; het boodschappennetje. In Japan, Korea en andere Aziatische landen is het netje van het Franse merk FILT al een groot succes. En nu wij hier in Europa ook gaan voor duurzaamheid denk ik dat het netje ook hier een hit gaat worden. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren maar de leukste kleurstelling is natuurlijk de Bleu Blanc Rouge combinatie.

photo_207.jpg

Het Franse boodschappennetje van de firma FILT is een echt Made in France product. Sinds 1860 is het bedrijf gevestigd in Caen in Normandië en gespecialiseerd in het vervaardigen van netten en het weven van koorden en wikkels. Zo maakt het bedrijf o.a. netten voor hangmatten, visnetten en vangnetten voor op de boot. In de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek tijdens de beroemde slag om Normandië volledig vernietigd. Na de oorlog werd de fabriek herbouwd en in 1948 kon er weer geproduceerd worden.

illustration-pour-filiere.jpg

Het bedrijf raakt helaas wat in het slop maar in 2014 nemen Catherine Cousin en haar man Jean-Philippe het bedrijf over en blazen het weer nieuw leven in. Er werken momenteel 15 personen bij het bedrijf die dagelijks o.a. de boodschappennetjes en netjes voor om charcuterie aan het vervaardigen zijn. Als ze nu ook nog met hun tijd meegaan door de website te moderniseren dan denk ik dat er binnen de kortste keren nog meer mensen werkzaam zijn bij FILT!

4scan_ensemble_de_filet_tube.jpg

FILT | 55 rue Maréchal Gallieni | CAEN  www.filt.fr

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s