Het Franse theemerk Dammann Frères

Tijdens de uitreiking van het Fijnste Franse restaurant van Nederland ontving iedere bezoeker een goodiebag. Hierin zaten onder ander een aantal zakjes thee van het Franse merk Dammann Frères. Voor mij nog onbekend dus reden om contact te zoeken met Dammann Frères. Ik kreeg een uitgebreide persmap met informatie en mooi beeldmateriaal toegestuurd.

Kennis van de theevelden tot aan de markten, de wijze van oogsten, de droging en de selectie: het zijn criteria die stuk voor stuk belangrijk zijn om een constante, hoge kwaliteit te garanderen. Het zijn de grote pijlers van Dammann Frères, waar ze sinds de oprichting van het bedrijf al voor staat.

De naam van de firma Dammann Frères wordt in 1692 al vermeld in de Franse geschiedenisboeken. Mr Damame verkrijgt dan namelijk het exclusieve privilege voor het verkopen van thee in Frankrijk bij Louis XIV. In de jaren ’20 van de vorige eeuw gaat Dammann Frères ook handel voeren in Madagaskar in thee en kruiden. Na de Tweede Wereldoorlog wordt Jean Jumeau-Lafond directeur van het bedrijf. Onder zijn leiding wordt de verkoop van losse thee aan retailers opgezet en gearomatiseerde thee ontwikkeld. In de jaren ’80 komt Dammann Frères met de Cristal Teabag, een theezakje van transparant en uiterst fijn materiaal. Hierdoor kan men zien hoe de geselecteerde theeblaadjes zich ontvouwen tijdens het trekken van de thee.

Ze openen in 2008 de eerste Dammann Frères theewinkel in Parijs, het vlaggenschip. Deze is gevestigd aan de 15, place des Vosges. In de jaren daarna gaan ze wereldwijd en worden de theetjes in maar liefst 66 landen over de hele wereld verkocht.

Pano_Vosges2

Dammann Frères thee staat voor: know-how; de thee wordt direct gekocht in het land van oorsprong, creativiteit en innovatie; ze bieden 3000 originele theecreaties en voor verfijning en kwaliteit; voor en na verscheping word de thee gecontroleerd.

Bijzonder is dat Dammann Frères een speciale theelijn heeft voor kinderen; de Little Cristal collectie. Deze is cafeïne vrij en bestaat uit twee thee soorten met de smaken cola/ grenadine en karamel/bonbon. De Little Cristal kan zowel koud als warm gedronken worden.

De drie Dammann Frères in Parijs: Espace Dammann Frères | 15 place des Vosges, Dammann Frères rive gauche | 101, rue Mouffetard, Dammann Frères | 39, cour Saint-Émilion

www.dammann.fr

Schermafbeelding 2017-10-11 om 12.39.38

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s