Bordeaux, Event, Frankrijk, Franse bodem, Gironde
Reacties 2

Bordeaux viert Fête du vin nouveau et de la brocante!

Voor de 37e keer stond de rue Notre Dame in quartier des Chartrons in Bordeaux in het teken van ‘Fête du vin nouveau et de la brocante’. In het één na laatste weekend van oktober van dit jaar vond dit gezellige feest plaats. De meer dan 80 brocante- en antiekwinkels, die zich bevinden in de rue Notre Dame, stalden hun koopwaar buiten uit op straat.

IMG_7110

De sfeer is er fantastisch, mede door de vele jazzbandjes die her en der door de straat staan en heerlijke jazzsounds ten gehore brengen. Er wordt gedanst, gelachen en meegeklapt met de muziek.

IMG_7121

De geur van gepofte kastanjes komt je tegemoet en de terrassen zitten vol. Ook wij streken neer op een terras en dronken daar ‘Le Bourru’. ‘Le Bourru’ is de eerste persing van de wijn van het afgelopen jaar. Een zoete drank die bijna geen alcohol bevat en die roze-rood van kleur is. Voor 1,50 euro per glas wordt dit zoete goedje aangeboden en bij Les Bordelais gaat het drankje er dan ook in als zoete koek.

Na ons terrasbezoek bezochten wij de prachtige kerk Saint-Louis, die ook in rue Notre Dame staat en waar op dat moment iemand op het orgel aan het spelen was. Een groot contrast met wat zich buiten afspeelde, de serene sfeer in de kerk en het feestgedruis buiten.

Ons weer mengend tussen Les Bordelais buiten struinden we nog een aantal brocantewinkels af, luisterden we nog naar enkele jazzklanken en ontdekte ik op de valreep een Made in France winkel. De shop Do you speak français? verkoopt o.a. de bretonse streepjestruien van Saint James en de Charentaise pantoffels. Met deze ontdekking was mijn dag compleet en heeft rue Notre Dame in Bordeaux bij mij een streepje voor!!!

Wat: Fête du vin et de la brocante | Waar: rue Notre Dame, Bordeaux | Wanneer: half/ eind oktober

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

2 reacties

  1. Pingback: Bordeaux City Pass (dag 1) | Van Franse bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s