L’ Échappée Belle…een stukje Frankrijk in Amsterdam

L’ Échappée Belle, een stukje Frankrijk in …Amsterdam.

De stichting L’ Échappée Belle, opgericht door Pierre Pascal Bruneau, gepassioneerd lezer en eigenaar van de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé (Keizersgracht 529), richt zich op de verspreiding van de Franse taal en cultuur.

Door het organiseren van literaire avonden met Franse schrijvers, filmavonden in het Ketelhuis (elke dinsdagavond 19 uur of dinsdagmiddag 15 uur, reservering via Ketelhuis.nl) maar ook door het openstellen van haar “Maison” op de Spiegelgracht 2a, waar je de Franse krant of een Frans tijdschrift kan lezen onder het genot van een kopje koffie of thee van Café Richard, een diabolo menthe (sirops Vedrenne), en daarbij een Cannélé, Madeleine, Merengue of gewoon een plakje Quatre-Quarts.

madeleines

Er is een boekenbank, waar je je Franse boek kan omruilen zodat je weer wat te lezen hebt. Studenten Frans van de UVA mogen een boek meenemen in ruil voor een kleine donatie. Je kan ook in ruil voor een donatie aan de stichting de gelukkige eigenaar worden van een in het Nederlands vertaald boek van een Franse schrijver.

1.jpg

Het café wordt gerund door vrijwilligers en is open van woensdag tot en met zaterdag (woendag en donderdag 14u-18u, vrijdag en zaterdag 11-17 u). Ten minste één keer per maand organiseert L’Échappée Belle een avond in het Maison de L’Échappée Belle, een voordracht, een recital, een discussie, een spelletje, alles wat verband heeft met de Franse taal en cultuur kan aan bod komen. Programma op Facebook en op de website.

4 accueil.jpg

Volg ons op facebook of schrijf u in voor de  nieuwsbrief op www.echappeebelle.nl, zodat u weet wat er allemaal nog te gebeuren staat in het Maison de l’Échappée Belle.

De Stichting L’Échappée Belle is een ANBI instelling, uw giften zijn aftrekbaar. Als u 60 euro per jaar doneert, krijgt u korting op alle activiteiten, ook bij onze partners (Ketelhuis) en 5% korting bij boekhandel Le Temps Retrouvé.

Een reactie op “L’ Échappée Belle…een stukje Frankrijk in Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s