Tijdens het Fête de la Truffe bij L’Epicerie du Pape in Den Haag werd er heerlijke aardappelsoep met truffel geserveerd. Ik vroeg het recept op en gaf er mijn eigen draai aan.
Voor 4 personen heb je nodig:
500 gram aardappels geschild en in blokjes , 2 tenen knoflook klein gesneden, wit van 1 prei in ringen gesneden, 1 ui gesnipperd, 1 theelepel provençaalse kruiden, 700 milliliter paddestoelenbouillon, roomboter, kookroom, potje truffelstukjes van 12 gr. en eventueel truffelolie.
Smelt de boter in de pan en fruit daarin de prei, knoflook en ui aan.
Voeg de provençaalse kruiden toe, de aardappels en de paddestoelenbouillon en laat koken tot de aardappels gaar zijn.
Voeg de truffelstukjes toe, wat peper en zout en pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep, voor de truffelsmaak kan je nog wat truffelolie toevoegen. Bij een te dikke of dunne soep voeg je of wat water toe of wat maizena.
Serveer in een leuke kom of beker en maak af met wat room en kruiden.