Rue des Remparts, één van de leukste straatjes in Bordeaux

Rue des Remparts, niet alleen één van de leukste straatjes in het oude centrum van de stad Bordeaux maar ook één van de lekkerste. Je vindt er namelijk ontzettend veel delicatesse-winkels. Van kaas, brood tot aan allerlei vis-smiksels in blik of pot. Maar ook concept-stores, kledingshops en decoratiewinkels. Heel gevarieerd en afwisselend dus. Dat maakt het straatje zo aantrekkelijk.

Het is een straatje om heerlijk door heen te lopen en loopt van Rue de la Porte Dijaux tot aan het Place Pey Berland, waar zich het gemeentehuis van Bordeaux bevindt en waar de kathedraal St. André staat met zijn losse toren waarvan de punt bedekt is met ‘goud’.

Een erg leuk adres om even iets te gaan eten zoals een kop soep of een salade is Comptoir des Remparts. Een plek waar je ook kan ontbijten en vooral brunchen. Het zit op nummer 64 en let vooral op de mooie Portugese tegels die er liggen.

Het straatje organiseert regelmatig allerlei leuke activiteiten. Deze kan je volgen via hun eigen Facebookpagina. Hierop staan alle activiteiten en nieuwe weetjes over de straat. https://www.facebook.com/ruedesremparts/

3 reacties op “Rue des Remparts, één van de leukste straatjes in Bordeaux”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: