Toetje met le mini biscuit rose de Reims

Ze stonden al een tijdje in de kast, deze ‘mini biscuit rose de Reims’. Ooit eens meegenomen uit Frankrijk met het idee daar ga ik eens iets lekkers mee te maken. Afgelopen Valentijn vond ik een mooie aangelegenheid. Ik ging op zoek naar een lekker recept en gaf daar mijn eigen draai aan.

 

Benodigdheden:  een pak mini biscuit rose de Reims, 250 gram mascarpone, Creme de Cassis, 2 zakjes vanillesuiker, 2 eieren, een bakje gewassen frambozen en lege schone jampotjes (bijvoorbeeld van Bonne Maman).

Ik doopde de kleine biscuit rose de Reims een aantal seconde in de Crème de Cassis. Daarna sloeg ik 250 gram mascarpone los met het eigeel van 2 eieren in een kom. Daardoorheen deed ik nog 2 zakjes vanille suiker. Het eiwit van de 2 eieren sloeg ik in een andere kom stijf totdat je er punten mee kunt trekken. Dit spatelde ik voorzichtig door het mascarponemengsel.

IMG_5046

Op de bodem van de jampotjes legde ik een drie-tal biscuits, daarop wat van het mascarpone-mengsel en daar weer bovenop een aantal frambozen. Ik herhaalde dit tot al de ingrediënten op waren en eindigde met een aantal frambozen. Ik zette de potjes een 4 uur in de ijskast. Ik presenteerde de potjes op een leuk schoteltje met een lepel en een servet. Succes gegarandeerd!!!IMG_5049

TIPS: Dit dessert kan je heel makkelijk een dag van tevoren bereiden. Het wordt er alleen maar lekkerder op. In plaats van frambozen kan je ook aardbeien gebruiken. Als je de hoeveelheden verdubbelt kan je er een mooie rechthoekige of vierkante taart mee maken.IMG_5056

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s