Rond een uur of 11 op een mooie dag in februari reden we naar Bordeaux. We gaan lunchen in de nieuwe foodhal van Bordeaux: Les Halles de Bacalan. Sinds begin november 2017 is deze culinaire hotspot in de hippe en moderne stad Bordeaux geopend. Vlak naast het wijnexperience centre La Cité du Vin en in een opkomende wijk met veel kantoren en appartementen heeft deze foodhal al veel sympathie veroverd bij de Bordelais.
Het is nog rustig als wij binnenkomen. We kijken wat rond. De uitstraling van alle ongeveer 23 stalletjes is hetzelfde alleen hebben ze allemaal een andere ‘inhoud’. Zo zijn er vis, oesters, kippenbouten, vlees, groenten, broden, kazen en tapas. Elk stalletje verkoopt zijn producten, maar je kan het er ook eten aan de bar of aan de vele tafels die er staan. Op een hoge kruk kan je je tapas, halve gebraden kip, oesters, entrecote of zoals wij de omelet met truffel verorberen.
De hal stroomt langzaam vol. Veel jonge mensen die hier in de buurt werken komen hier wat eten, maar ook elkaar ontmoeten. Ze kletsen wat bij en na een heerlijke maaltijd die niet te duur is en een kopje koffie gaan ze weer aan de slag. Vaak wordt de maaltijd door de werkgever vergoed als die zelf geen kantine of eetgelegenheid in het gebouw heeft. Zo’n foodhal in de buurt is dan bij uitstek geweldig. Je kan elke dag iets anders eten, het is vers en het wordt ter plekke bereid. Hoe authentiek wil je het hebben.
Na het nuttigen van de omelet met truffel en een glaasje wijn kijken we nog wat rond en bestellen nog een portie croquettes. Deze zijn gevuld met makreelragout. Beetje flauw vind ik. We eten ze lekker buiten op, staand aan een tafel waar we aan de klets raken met de Bordelais. We krijgen te horen dat mocht er sneeuw liggen in de Pyreneeën dat we daar eens naar toe moeten, lekker rustig en stukken goedkoper dan de Alpen. Weten we dat ook weer.
Met een ervaring rijker op zak maken we een wandeling langs de kade, de smaak van de omelet met truffel nog in onze mond. Hier gaan we zeker nog een keer langs.
Les Halles de Bacalan, 10 Esplanade de Pontac, Bordeaux, http://www.bordeaux.fr/o82252
Mooi stukje. In het voorjaar ga ik er langs i.v.m. mijn overdektemarkten.blog. Ik kijk er al naar uit.
LikeLike
Dit is op Maison Carcans herblogd.
LikeLike
[…] enorme aantrekkingskracht hebben op toeristen. Als daar dan ook nog eens een fantastische foodhal, Les Halles des Bacalan tussen in ligt, is het plaatje […]
LikeLike
[…] het nuttigen van een heerlijke lunch in Les Halles des Bacalan in Bordeaux wilde we graag nog een aantal leuke adresjes bezoeken in het centrum van de stad. Omdat […]
LikeLike
[…] sinds 2016 het wijnmuseum La Cité du Vin met aan de overkant het vorig jaar geopende foodcentrum Les Halles de Bacalan en zijn ze nog druk bezig met het nieuwe maritieme museum Musée Mer Marine. In die buurt waar […]
LikeLike
[…] vis/garnalen, veel tapas, pizza, crêpes, sushi en dus Dunes Blanches. Ik zelf vind persoonlijk de Foodhal Bacalan tegenover het La Cité du Vin sfeervoller, gemoedelijker, gezelliger en er is meer keus. In de […]
LikeGeliked door 1 persoon
[…] La Cité du Vin zit de foodhal Les Halles de Bacalan. Een gezellig niet te grote foodhal met net genoeg en gevarieerd aanbod. Heerljke verse vis, tapas, […]
LikeGeliked door 1 persoon