Le Puits d’Amour, een gebakje om verliefd op te worden

Mijn oog viel al een aantal keren op het blauwe bord toen ik aan het lunchen was in Marché des Capucines in Bordeaux. Ook vielen mij de velen blauwe doosjes op die langskwamen, vastgehouden door menig Bordelais. Jong en oud gingen er mee huiswaarts, maar met wat? Dat vroeg ik mij af en ik besloot om maar eens te gaan kijken bij die kraam met die blauwe borden.

IMG_5121.JPG

Toen ik aankwam bij het stalletje viel mij meteen de lange rij op. Dat doen de Franse keurig, wachten in een rij. Met een pijl staat vaak aangegeven waar de rij begint. Het tweede wat mij opviel was de verkoopwaar, dat was namelijk maar 1 ding en wel een soort gebakje van witte creme in een klein deegbakje.

IMG_5122.JPG

Ook viel mij op dat ze in grote getallen werden gekocht, per 6, 9 of 12 stuks. Dat moet dan wel iets zijn dacht ik. Ik besloot om keurig achteraan de rij aan te sluiten en geduldig op mijn beurt te wachten.

IMG_5120.jpg

Toen ik eenmaal aan de beurt was besloot ik om er 4 te kopen in plaats van 2 wat eerst mijn gedachte was. Ik wilde namelijk ook zo’n leuk blauw doosje. Bij 2 stuks, had ik snel gezien, gingen ze in een gewoon zakje.

IMG_5128.JPG

Vol trots liep ik met mijn blauwe doosje naar het terras waar wij aan het lunchen waren. “Voor na de lunch” zei ik toen ik de blauwe doos op de tafel zette. En zo geschiedde, na onze overheerlijke lunch maakte ik de blauwe doos open.

IMG_5130

We namen een hap van de gebakjes van vanille-creme met gekarameliseerde suiker er bovenop. Een heerlijke luchtige vanille creme met de textuur van meringue. Door die gekarameliseerde suiker en het deeg bakje krijgt het een subtiele bite. Werkelijk geweldig van smaak en weer eens wat anders dan een canales of Dune Blanche.  Ze zijn bijna verslavend en je kan er zeker ook na een goede lunch een aantal van verorberen! Ze kosten 1,00 € per stuk, deze Puit d’Amour, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor die prijs kun jij je ook zo’n een mooie blauwe doos veroorloven.

  • Maison Seguin – 4 Rue de la Gare – Captieux
  • Maison Seguin – 160 Avenue Charles De Gaulle – Bordeaux Caudéran
  • Maison Seguin – 58 Cours Portal – Bordeaux
  • Maison Seguin – Marché des Capucines – Place des Capucins – Bordeaux
  • Facebookpagina : Les puits d’amour de Captieux

 

2 reacties op ‘Le Puits d’Amour, een gebakje om verliefd op te worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s