Oesterdorp Arès aan het Bassin van Arcachon

Het dorpje Arès ligt in de Gironde streek aan het Bassin van Arcachon. Je komt er ongeveer langs als je richting Cap Ferret of Andernos les Bains rijdt. Het is een klein dorp met in het midden een rotonde. Daarop staat de plaatselijke dorpskerk. Het kerkje heeft prachtige moderne glas-in-lood ramen. Rondom de rotonde zitten de bakker, supermarkt, makelaars, café’s en restaurantjes.

Iets verderop richting Andersnos les Bains zit een antiekwinkel waar je zeker een tijdje zoet bent voor je alles gezien hebt. De andere kant op rij je richting de oesterhaven van Arès. Iets minder van allure dan die van bijvoorbeeld Andernos en Le Canon maar zeker net zo pittoresk. Het ligt tegenover een prachtig natuurgebied met vele soorten vogels.

Menig oesterkweker en -verkoper was op het moment dat wij er waren, februari, druk bezig om de pittoreske huisjes en terrassen op te knappen. Ik ben benieuwd hoe het er in de zomer uitziet.

Omdat het dorp Arès aan het Bassin van Arcachon ligt, heeft het uiteraard ook een strand. Je kunt je auto parkeren aan de Boulevard de la Plage, waar zich tevens een goed restaurant bevind met geweldig uitzicht op het meer.

2 reacties op ‘Oesterdorp Arès aan het Bassin van Arcachon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s