Kattencafé en Jane de Boy in Bordeaux

Na het nuttigen van een heerlijke lunch in Les Halles des Bacalan in Bordeaux wilde we graag nog een aantal leuke adresjes bezoeken in het centrum van de stad. Omdat lopen wat ver is vanaf de foodhal Les Halles des Bacalan naar het centrum, nemen we de tram. Echter wanneer je een kaartje wil kopen via de apparaten die op het perron staat, zorg dan dat je een creditcard bij je hebt, want met een gewone bankpas kan je niet betalen en dus geen kaartjes verkrijgen.

Ons lukt het uiteindelijk om kaartjes te bemachtigen en we stappen in bij La Cité du Vin om vervolgens in het centrum bij het Maison du Tourisme uit te stappen. Daar moet ik altijd even kijken en vergaar ik ook meestal de nodige folders. Bij het naar buitenkomen viel mijn oog op het grote zwarte uithangbord van Jane de Boy. Ik kende deze conceptstore door mijn bezoekjes aan Cap Ferret, maar nu zit die dus ook in Bordeaux. Op een bovenetage, dat wel, maar wel een geweldige mooie ruimte. De tegels bij het entree zijn al geweldig. Een heel speciaal effect geven de spiegels die ze hebben geplaatst tegenover de trappen. Boven aangekomen in de ruimtes van Jane de Boy waan je je in een woonruimte met een relaxte sfeer. Van kleding tot aan design is hier te koop.

Jane de Boy | 8 Cours du 30 Juillet | Bordeaux

Via de langste winkelstraat van Europa lopen we richting ons volgende doel, het katten-café van Bordeaux. Bij het entree wordt je verzocht om je handen te desinfecteren. Dit is ter protectie van de 9 poezen/katten die binnen zitten. Bij binnenkomst vallen meteen de poezen op die in de etalage liggen te slapen. Deze hebben een grote aantrekkingskracht op de twee kleine meisjes die hier met hun ouders een drankje zijn gaan drinken. Wij nemen achterin de zaak plaats, waar het trouwens best druk is. In kratjes, bovenop de kast, buiten op het binnenplaatsje, op de loopplankjes, overal zie je ze zitten en mag je ze aaien, de hoofdrolspelers van dit café, de poezen!

Aan de muur hangt een fotogalerij van de poezen/katten. Mij valt vooral Twiggy op, een eigenzinnig beestje die heerlijk d’r eigen gang gaat. Ze doet mij denken aan één van de poesjes die ik thuis heb zitten. Bij het verlaten van het café wordt je weer verzocht om je handen te desinfecteren, maar verlaat je met een happy-gevoel het pand. Een leuk adres en niet alleen voor poezen/katten-gekken.

Le Comptoir des chats | 8 rue Pierre de Coubertin | Bordeaux

Een reactie op “Kattencafé en Jane de Boy in Bordeaux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s