Designmeubelen van Ligne Roset

Op de dag dat ik het terrein van de oude van Nelle fabriek in Rotterdam op rijd, is het ontzettend warm. In de oude fabriek vindt drie dagen lang de Design District beurs plaats, het vakevenement voor interieurdesign. Ik ben uitgenodigd door Business France om kennis te maken met een drietal Franse interieurfabrikanten. Zij komen graag in contact met Nederlandse interieurontwerpers, binnenhuisarchitecten, projectontwikkelaars en/of dealers uit de interieurbranche.

ligne-roset-Ploum

De warmte komt mij tegemoet als ik uit de auto stap. Rustig loop ik naar het gebouw. De warmte heeft zich ook binnen meester gemaakt. Ik ga naar de derde verdieping van dit monumentale pand, waar Business France en de drie Franse interieurfabrikanten aanwezig zijn. Bij aankomst wordt ik vriendelijk begroet door Eva en Edouard van Businees France en al vrij snel staat Stephanie naast mij. Stephanie is Sales Manager Benelux van het Franse designmerk Linge Roset.

 

Een merk dat in Nederland en bij veel Nederlanders vooral bekend zal zijn door zijn bestseller de TOGO. Een bank ontworpen in 1973 door Michel Ducaroy. Het model bestaat volledig uit schuim en heeft dus geen enkel hard element in zich zoals bijvoorbeeld hout of staal.

IMG_5686

Het is in de loop der jaren een populair zitmeubel geworden, want er zijn al zo’n 13 miljoen Togo’s verkocht over de hele wereld. De bank staat niet alleen bij de consument in huis, maar vind je ook in menig lounge van hotels. Het beroemde model is ook met enige regelmaat een eyecatcher in films.

Maar dit mooie (familie)bedrijf Ligne Roset, dat in 1860 is opgericht, maakt nog veel meer, zoals stoelen, tafels, lampen, kasten, bedden, tapijten en zelfs tuinmeubelen. Het bedrijf is gevestigd in Briord (regio Auvergne-Rhône- Alpes) en begon als producent van wandelstokken en stokken voor paraplu’s. Nu werken ze samen met bekende Franse en andere internationale designers die allemaal de mooiste ontwerpen ontwikkelen.

Tegenwoordig kan je een ontwerp van Ligne Roset ook tegenkomen in menig hotel, zoals bijvoorbeeld in het Hotel Molitor in Parijs. Een zwembadcomplex uit 1929 dat omgetoverd is tot vijfsterren hotel. Zowel buiten, met de mosterdgele en kobaltblauwe façade, de mozaïeken op de vloer en de lange rijen badhokjes rond het water, als binnen, met de prachtige ontwerpen van Ligne Roset, is dit hotel een oogstrelend  plaatje.

 

meer info: Ligne Roset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s