Wijnfestival Fête le Vin Bordeaux

Vijf dagen lang stond de stad Bordeaux in het teken van wijn….heel veel wijn. Want op de kade van deze geweldige stad was het Fête le Vin. Een tweejaarlijks festival dat dit jaar zijn twintigste verjaardag vierde. Ter gelegenheid daarvan waren 20 monumentale schepen aangemeerd aan de kade. Deze kon je bezichtigen als je dat wilde.

 

 

Twintig jaar geleden was de eerste editie. Die eerste editie was kleinschalig, gemoedelijk en nog niet zo heel erg geprofessionaliseerd. In de verschillende tenten stonden de appellations bij elkaar en kreeg je wat te proeven van de wijn in het welbekende glas die je om je nek hangt in een tasje. Verder stonden er op de kade wat kramen met producten uit de streek en kon je aan lange tafels een entrecote met sjalotten eten. Nu twintig jaar later is dat tasje met het glas er nog steeds, maar is de rest totaal verandert.

 

 

De appellations zijn verenigd in grote roodgekleurde paviljoens. Hier kan je met je glas en je pas een wijn proeven van het chateau naar keuze. Je kan je glas 12 keer laten inschenken, wat keurig bijgehouden wordt middels de pas. De route is in totaal 3 kilometer, mits je echt bij het begin begint. Je kan namelijk op meerdere punten het ‘terrein’ op. Het is eigenlijk open voor iedereen, wil je wijnproeven, dan zal je een pas moeten kopen. Door deze openheid is de sfeer heel erg gemoedelijk en relaxed.

 

 

Tussen de wijnpaviljoens in staan andere standhouders, zoals Abatilles, de Grand Cru onder de waters, overheerlijke stands met allerlei heerlijke versnaperingen, stands met toeristische informatie van allerlei regio’s rondom Bordeaux, kan je heerlijk overal loungen, kan je spelletjes spelen en kan je zelfs nog naar school.

 

 

Het L’ecole du Vin Bordeaux heeft namelijk een geweldige stand gemaakt, waar je workshops kan volgen en daarna nog een uitleg kan krijgen van de appellation die jij interessant vind. Alles bij elkaar kan je er een hele dag vertoeven en ’s avonds is er over de hele route muziek en worden er op de gebouwen rond Place de la Bourse allerlei beelden geprojecteerd en als klap op de vuurpijl is er geweldig mooi vuurwerk.

 

 

Wij waren er op vrijdag en hadden niet het idee dat het zo heel erg druk was, je kon overal makkelijk bij, gemoedelijke sfeer, leuke contacten en geen lange wachtrijen bij de eetstalletjes. Voor ons een goede reden om de volgende keer, in 2020 dus, weer op vrijdag te gaan.

 

 

Informatie over het Fête de la Vin: bordeaux-fete-le-vin.com

3 reacties op ‘Wijnfestival Fête le Vin Bordeaux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s