Franse boekwinkel “Le Temps Retrouvé” in Amsterdam

Van Franse bodem

Sinds september 2014, zit op de Keizersgracht 529 in Amsterdam de Franse boekwinkel “Le Temps Retrouvé”. De boekwinkel is gevestigd in een gezellig, niet al te groot souterrain en wordt gerund door de Parijzenaar Pierre Bruneau. Met een Nederlandse vrouw was de keuze om naar Amsterdam te komen snel gemaakt. Hier in Amsterdam is het rustiger qua verkeer, maar ook qua stress ten opzichte van Parijs vindt Pierre Bruneau.

De collectie boeken is ruim, stripboeken voor jong en oud, Franse kookboeken, Franse geschiedkundige boeken, Franse filosofische werken, Franse literatuur en romans en Franse kinderboeken. Tijdens mijn bezoek aan de winkel liepen er veel Franstalige Amsterdammers rond in de winkel. Dat concludeerde ik uit het feit dat vele van hen met de fiets weer weggingen op weg naar huis of kantoor.

In Amsterdam wonen zo’n 4000 Fransen en dat worden er volgens mij steeds meer, gezien ook het feit dat de eigenaresse van ‘My Little Patisserie’ ook uit Parijs komt en zich in Amsterdam gevestigd heeft. De boekwinkel is denk ik dan ook een mooie aanvulling voor andere Fransen die in Nederland wonen, voor studenten die Frans studeren, Francofielen en degene die gewoon graag een Frans boek willen lezen.

Van Franse bodem

Naast  Franse boeken verkoopt Pierre ook kunstwerken van onder andere Kees van Dongen, Paul Signac en Eugène Boudin.

Van Franse bodem

“Le Temps Retrouvé” is open van 11 00 tot 17.00 uur op woensdag, donderdag en vrijdag, en op zaterdag van 11.00-18.00 uur. Bestellingen kunnen ook via de e-mail worden doorgegeven, op maandag en dinsdag zijn de deuren dicht, maar wordt er wel gewerkt in Le Temps Retrouvé!

Le Temps Retrouvé  |  Keizersgracht 529  |  Amsterdam  |  +31(0)611380291  letempsretrouve.nl

12 reacties op ‘Franse boekwinkel “Le Temps Retrouvé” in Amsterdam

   1. Hoi Mireille, Sorry ik lees je bericht nu pas. Ik ben nog niet zo thuis in WordPress ;). Ik heb het op dit moment heel druk vanwege de introductiedagen van een nieuwe master die ik ga doen, maar ik zal je binnenkort een berichtje hierover sturen.

    Like

 1. Bij toeval op deze boekhandel gestuit.
  Altijd fijn om ook dicht bij huis, in Nederland ,een Franse tegenhanger te hebben van onze ‘ Maison de la Presse ‘ 😄 of onze de boekhandel ‘Parenthese’ in St. Ceré (Lot 46 ) On y va. A bientôt 🙋‍♂️

  Geliked door 1 persoon

 2. Aan heren & dames van “le Temps Retrouvé” Amsterdam : On m’a donné un boekenbon que je voeux
  échanger contre un ou deux livres littéraires récemment publiés en France. Mon guide jusqu’au jourd’hui sont les
  pages littéraires du Volkskrant (du 31 décembre). Puis je me rendre chez vous ce jeudi ou vendredi pour remplir ce désir?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s