Architectonische wandelroute Lacanau Ocean

Lacanau Ocean is met name in de zomermaanden een druk bezochte badplaats aan de Atlantische Oceaan. Vooral de woensdagochtend markt trekt veel bezoekers. Wat velen van hen dan waarschijnlijk niet zullen zien, zijn de prachtige villa’s die in het dorp rijk is. Er is een wandelroute uitgezet vanaf het maison du tourisme in Lacanau Ocean. Vanaf dat punt zie je meteen het matroosje boven de daken uit, het poppetje was onderdeel van het restaurant Le Matelot, dat in 1907 werd gesticht.

IMG_5907.JPG

Aan de overkant loop je tegen het oude postkantoor aan uit 1940. Als je je omdraait, zie je een schildering van het oude station van Lacanau Ocean.

Loop over de rotonde en je ziet daar een appratenmentencomplex. De voorpui van het pand uit 1906 hebben ze behouden en was lange tijd een hotel. Sla linksaf, de Avenue de l”Adjudant op en je ziet aan je linkerhand het huis Stella en de rechterkant La villa Plaisance. De villa uit 1906 is in 2009 helemaal gerestaureerd en fungeert nu als gemeentehuis. Het voorportaal kan je bezoeken en is zeker even een bezoek waard. Op het pleintje tegenover de villa staat de buste van Pierre Ortal, de oprichter van Lacanau Ocean. De Avenue de l’Adjudant is tevens de straat waar de grote woensdagochtend markt begint. Wanneer je die niet wilt bezoeken loop dan rue Jacqueline Perpère in. Vanaf daar begint de fascinerende architectuur-route en ontdek je de meest mooie panden, wel of niet goed onderhouden.

Sommigen liggen pal aan de straat en zijn dus goed te bewonderen, anderen liggen verscholen achter de hoge dennenbomen en moet je aardig je best doen om een glimp op te vangen van de beauty’s.

De meeste huizen dragen ook een naam als Thais, Jeanne, Tirrita, Ubu, Ismee of Beau Site. De route is makkelijk te lopen en duurt ongeveer een uur, ligt natuurlijk aan hoe snel je uitgekeken bent bij de pronkstukjes.

De route is te verkrijgen bij het Maison du Tourisme en heet ‘Le circuit des villa canaulais’. Je kunt je braaf houden aan de route, maar af en toe ook een zijstraat in slaan om de huizen daar te bekijken. De hele wijk staat namelijk vol met prachtige villas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s