Baskisch linnen van Moutet met theedoeken van Perry Taylor

Per toeval kwam ik uit op de website van het Franse merk ‘Moutet’. Gevestigd in Orthez, regio Nouvelle- Aquitaine, in de buurt van de stad Pau. Niet geheel toevallig natuurlijk, want dit Franse merk produceert stoffen en wel met een streepje, mijn favoriet. Volgend jaar bestaan ze 100 jaar. Moutet is ooit begonnen als weverij van doeken en kleden voor trek-dieren. 
Van Franse bodem

De mantel/doeken beschermden onder andere de trek-stieren tegen de zon en insecten. Het streepjespatroon op deze mantels waren specifiek voor elk (boeren)bedrijf, zo konden de boeren zich onderscheiden en wisten ze van wie de beesten waren. Vanaf de 18e eeuw werden deze mantels gebruikt voor beesten, nu leggen we deze ‘mantels’ op onze eettafel. Een mooie evolutie van een ‘product’. Nu produceren ze linnengoed zoals tafelkleden, servetten, theedoeken, schorten, pannenlappen en droogdoeken.

Het leuke is dat Perry Taylor, de humoristische tekenaar uit Perigord en schrijver van drie boeken voor het bedrijf Moutet tekeningen heeft geleverd, waar erg leuke theedoeken van geproduceerd zijn. Zo komt een mooi product van Franse bodem in contact met een ander mooi product van Franse bodem.

Schermafbeelding 2018-06-29 om 00.35.23.png

Meer weten over Moutet, een mooi product van Franse bodem: moutet.fr

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s