Van Franse bodem aanwezig op receptie 14 juli Franse Ambassade Den Haag

Franse ambassade Den Haag

Voor het derde jaar op rij kreeg ik een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de viering/ receptie van 14 juli op de Franse ambassade in Den Haag. Een speciale dag voor de Fransen, dit Fete National, dat groots gevierd wordt op de Franse Residentie. Voor mij ook een hele bijzondere, want ik mocht van Peugeot Nederland in de nieuwste Peugeot 5008 de road-trip maken naar dit fantastische festijn. Daarnaast was de afspraak dat ik een VIP plaats voor de deur zou krijgen, zodat de Peugeot 5008 geshowd kon worden.

Zo gezegd zo gedaan. Ik reed heel relaxed in de Peugeot 5008 naar de Franse residentie in Den Haag vanuit Leusden. Een belevenis is het om in zo’n auto een road-trip te maken. Het is een automaat, je rijdt bijna geruisloos over de weg met een muziekje aan, airco op tig en de navigatie lijdt je de weg. Ontspannen kwam ik aan en begroette daar de ontvangst. De auto werd keurig door de chauffeur van de Franse ambassadeur op de stoep geparkeerd en ik kon aansluiten in de rij wachtenden.

Om 18.00 uur stipt kwam er beweging in de rij en al snel kwam ik bij de controle. Die was trouwens erg stipt, je uitnodiging werd gescand, tassen gecontroleerd en iedereen werd persoonlijk nog eens gescreend. Erg veilig allemaal. Eenmaal binnen liep ik gelijk naar de oesterbar alwaar ik een heerlijke oester geserveerd kreeg uit het Bassin van Arcachon. Gelijk daarna stond ik in de rij voor al het andere heerlijke eten wat er op het terrein van de Franse Residentie geboden werd.

Etend aan één van de vele sta-tafels die er stonden, kwam ik in gesprek met de Ambassadeurs van Australië, Vietnam en Brazilië. De sfeer was zeer gemoedelijk en heel erg relaxed. Toen de Franse Ambassadeur Philippe Lalliot zijn toespraak hield was het even stil. Daarna werd de Marseillaise in gezet en werd deze met volle borst meegezongen. De gesprekken en het netwerken gingen na dit officiële gedeelte gewoon weer door en ik kwam in gesprek met de Ambassadeur van Japan.

Ondertussen werden er macarons geserveerd en kon je bij een ijscokar overheerlijke ijsjes halen. Zo tegen een uur of half 9 vond ik het een mooie tijd om weer naar huis te gaan. Ik stapte in de Peugeot 5008, die nog keurig op de stoep van de Franse Residentie geparkeerd stond, reed de straat uit en was binnen een aantal minuten weer op de snelweg richting Leusden.

Met een muziekje op de achtergrond en airco aan liet ik de middag/avond aan mij voorbij komen. Wat een bijzondere belevenis was dit weer. Rijden in een geweldige auto, gezellig keuvelen met de Ambassadeur van Australië en genieten van heerlijk eten en één glaasje witte wijn. Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij mag zijn! Bijzonder om heel eventjes te mogen kijken in de keuken van de diplomaten-wereld.

2 reacties op ‘Van Franse bodem aanwezig op receptie 14 juli Franse Ambassade Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s