Franse temperaturen op het terras van Brasserie Bardot Breda

Mijn moeder was jarig en ja wat doe je dan, dan ga je een hapje eten met elkaar. Ze woont in de buurt van Breda, dus voor mij als eigenaar van dit blog was de keuze snel gemaakt. Het werd brasserie Bardot, het restaurant dat in 2016 de winnaar was van het fijnste Franse restaurant van Nederland, uitgeschreven door het magazine Leven in Frankrijk. Geen topzaak met een Michelinster, maar een adres waar je fantastisch, écht Frans eet. 

Het was erg warm die dag toen wij daar aankwamen en eigenlijk wilde we binnen zitten, maar helaas was er geen airco, dus het was binnen net zo warm als buiten. We kozen een plekje op het terras onder de luifel, wel warm, maar met een koud drankje goed te doen. Het terras oogt Frans, eigenlijk meer Parijs-achtig. Het is groot en er staan de bekende Franse gevlochten stoeltjes.

We bestelden het vistrio bestaande uit een bisque, garnalencroquette, brioche met gerookte zalm en gepocheerd eitje en hollandaise saus. Als decoratie zat er nog wat gefrituurde peterselie bij en een beetje sla. Erg lekker allemaal, alleen de bosui in de bisque hadden ze achterwegen mogen laten van mij. Qua hoeveelheid vond ik het ook wat karig gezien de prijs van 14,50 euro. Maar dit zou mij er niet van weerhouden om nog eens terug te gaan, want de ambiance was top, het personeel erg vriendelijk en ze hebben een zeer aantrekkelijke (diner)kaart. De Chardonnay uit de Pays d’Oc die ik bij het vistrio dronk was trouwens mooi van kleur en goed op dronk.

Het geheel bestaat eigenlijk uit 3 zaken, waarvan Brasserie Bardot de middelste is. Links zit, als je ervoor staat, Pampelonne en rechts zit wijnbar Petit Bardot. Bij Petit Bardot serveren ze kleine hapjes bij de wijnen uit onder andere Elzas, Bourgogne, Bordeaux, Languedoc, Pays d’Oc en de Provence.

De naam Pampelonne refereert naar het strand Pampelonne niet ver van Saint Tropez, waar Brigitte Bardot graag kwam. De kaart is overwegend Frans met voornamelijk Mediteraanse gerechten en ook veel vis.

Pampelonne, Brasserie Bardot en Wijnbar Petit Bardot zitten alle 3 aan het Van Coothplein in Breda | brasseriebardot.nl

 

Een reactie op “Franse temperaturen op het terras van Brasserie Bardot Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s