Repetto etalage, brocante en gevulde kwartel

Bij een bezoek aan de stad Bordeaux wandel ik met regelmaat langs de etalage van Repetto. De winkel waar je zowel de dansballerina’s als de schoenballerina’s kan kopen. Deze etalage is altijd anders en de uitstalling heeft uiteraard iets te maken met dansen. Deze keer  was het thema muziek. Althans dat denk ik, want in de etalage hingen de spitzen als muzieknoten in de lucht. De wit zwarte tutu die werd geëtaleerd, was prachtig afgezet met pailletten. Op de ‘grond’ lagen losse muzieknoten.

De vogeltjes die op de lijnen zitten op de ruit van de etalage, zaten nu ook in het ‘echt’ in de etalage. Met een beetje fantasie maak je zo je eigen verhaal. Dat is het leuke vind ik altijd aan deze etalage. Je kan je fantasie de vrije loop laten.

Iets verderop bij deze Repettowinkel zit de Dunes Blanches shop, een kleine store waar ze maar één ding verkopen, namelijk Dunes Blanches. Deze prikkelen niet alleen je fantasie, maar ook je smaakpapillen. Ze hebben een zachte, knapperige soesachtige buitenkant met daarin een  romige, zoete creme. Lekker voor bij de koffie of om de maaltijd mee af te sluiten als dessert.

Naast een bezoek aan de stad Bordeaux struinen we menig brocante/vide grenier af in de regio Medoc. Deze keer onder andere die van Le Grande Escoure, Saint-Laurent en Naujac-sur-mer. Meestal hebben we een lijstje in ons hoofd met datgene wat we zoeken en meestal niet aantreffen. De markten waar we wel datgene vinden wat we zoeken zijn de gezellige ochtend- levensmiddelenmarkten in de Medoc. In Lacanau Ocean halen we overheerlijke poulet roti en terrine met stukjes gerookte eend. In Pauiilac zijn de gevulde kwartels ons doelwit en in Carcans staat Pascal met zijn eigengemaakte merquez. Met deze geweldige ingrediënten komen wij de middag wel door.

 

Repetto |47 Cours de l’Intendance | Bordeaux | repetto.fr

Dunes Blanches | 7 Rue de la Vieille Tour |  Bordeaux

Markten: Lacanau Ocean, woensdagochtend | Pauillac, zaterdagochtend | Carcans, vrijdagochtend

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s