Ferdinand’s, een Franse hotspot in Dordrecht

Ferdinand's

De kroon op drie jaar hard werken, de publieksprijs het Fijnste Franse restaurant van Nederland in de wacht slepen. Met het winnen van deze prijs, uitgeschreven door het Magazine Leven in Frankrijk, liet Ferdinand’s zijn concurrenten uit steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht, ver achter zich.

In het Hilton in Amsterdam, uit handen van de Franse meesterkok Alain Caron en onder toeziend oog van Madame Genoud, de Franse consul-generaal hier in Nederland, won Ferdinand’s deze geweldige prijs. Beter kan volgens mij niet, door het publiek zo gewaardeerd worden dat ze je deze prijs gunnen.

Ferdinand's-35.jpg

Peter Gorissen en zijn vrouw Anne-marie Schepman runnen sinds drie jaar het restaurant Ferdinand’s in Dordrecht. Na een niet zo geslaagd Frans avontuur besloten ze terug te gaan naar Nederland. Ze begonnen Ferdinand’s met ruim acht jaar horeca ervaring in hun broekzak. Ferdinand’s is zo’n restaurant wat je in ieder frans dorp of stad wel kan tegenkomen. Niet te groot, vriendelijk personeel en goed eten zonder teveel poespas. Er is plaats voor zo’n 40 gasten en van dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur kan je er terecht.

Ferdinand’s serveert veelal de klassiekers zoals, confit de canard, Franse uiensoep en oesters. Als dessert hebben ze tarte tatin, crème brûlée en moulleux op de kaart staan. Het café complet met macarons maken het geheel af. Wanneer gasten naar huis gaan bieden ze hun nog wat huisgemaakte pepermunt aan. Ferdinand’s is gelegen aan de rand van het centrum van Dordrecht, nabij het station en theater Kunstmin.

Ferdinand’s  |  Singel 183  |  Dordrecht  | ferdinandseetlokaal.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s