Foodhal Boca in Bordeaux

Aanstaande donderdag 8 november wordt ie officieel geopend, de nieuwe foodhal Boca in Bordeaux. Tijdens mijn verblijf, anderhalve week geleden in deze mooie stad, had ik het genoegen om alvast een kijkje te nemen bij deze nieuwe eettempel. De Foodhal maakt onderdeel uit van een complex waar ook nog een hotel, appartementen en bedrijfsruimten in te vinden zijn. Pal aan de Garonne en naast een nog af te bouwen Maison de l’Économie Créative et de la Culture en Aquitaine afgekort La MECA. In de foodhal komen zo’n 14 kleine ‘restaurantjes’ waar je gerechtjes kan halen en vervolgens aan een zelf gekozen tafel kan nuttigen. De restauranthouders brengen onder andere regionale gerechten, visgerechten, Napolitaanse pizza’s en Aziatische specialiteiten, alles vers klaargemaakt in eigen keuken. Het afrekenen gaat via een pasjes-systeem. In de foodhal zit ook een wijnkelder, cocktailbar, een souvenirwinkel met kunst en een biermuur met zelfbediening. De eettempel is 7 dagen per week, van 10.00 uur tot middernacht op werkdagen en tot 01.00 uur in het weekend geopend. De foodhal Les Halles de Bacalan heeft er zeker een concurrent bij, deze zit alleen aan de andere kant van de stad.

Ik at een heerlijk bord carpaccio bij Vapiano, een keten die zich ook gevestigd heeft in Boca. Ook hier een pasjes systeem en je gerecht kan je halen aan de bar/keuken. Vervolgens kan je gaan zitten waar je wilt. De inrichting van deze Vapiano is modern, licht en heeft als eyecatcher een plantenwand. Groots opgezet en ruim. Op mij komt het wat onpersoonlijk over. Niet even kletsen met de ober of bedienend personeel of even advies vragen.

Foodhal Boca is te vinden achter het station St.Jean aan de Quai de Paludate en maakt onderdeel uit van het project Euratlantique. Het grote moderniseringsproject rondom het station ‘Gare St.Jean’ van de stad Bordeaux. De aftrap van dit project was de opening van de LGV lijn van Bordeaux naar Parijs, waarmee je in iets meer dan 2 uur vanuit Bordeaux in de lichtstad bent.

Het hele gebied rondom het station St. Jean is nog in ontwikkeling…..we keep in touch!

2 reacties op ‘Foodhal Boca in Bordeaux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s