Foodhal Boca in Bordeaux

Aanstaande donderdag 8 november wordt ie officieel geopend, de nieuwe foodhal Boca in Bordeaux. Tijdens mijn verblijf, anderhalve week geleden in deze mooie stad, had ik het genoegen om alvast een kijkje te nemen bij deze nieuwe eettempel. De Foodhal maakt onderdeel uit van een complex waar ook nog een hotel, appartementen en bedrijfsruimten in te vinden zijn. Pal aan de Garonne en naast een nog af te bouwen Maison de l’Économie Créative et de la Culture en Aquitaine afgekort La MECA. In de foodhal komen zo’n 14 kleine ‘restaurantjes’ waar je gerechtjes kan halen en vervolgens aan een zelf gekozen tafel kan nuttigen. De restauranthouders brengen onder andere regionale gerechten, visgerechten, Napolitaanse pizza’s en Aziatische specialiteiten, alles vers klaargemaakt in eigen keuken. Het afrekenen gaat via een pasjes-systeem. In de foodhal zit ook een wijnkelder, cocktailbar, een souvenirwinkel met kunst en een biermuur met zelfbediening. De eettempel is 7 dagen per week, van 10.00 uur tot middernacht op werkdagen en tot 01.00 uur in het weekend geopend. De foodhal Les Halles de Bacalan heeft er zeker een concurrent bij, deze zit alleen aan de andere kant van de stad.

Ik at een heerlijk bord carpaccio bij Vapiano, een keten die zich ook gevestigd heeft in Boca. Ook hier een pasjes systeem en je gerecht kan je halen aan de bar/keuken. Vervolgens kan je gaan zitten waar je wilt. De inrichting van deze Vapiano is modern, licht en heeft als eyecatcher een plantenwand. Groots opgezet en ruim. Op mij komt het wat onpersoonlijk over. Niet even kletsen met de ober of bedienend personeel of even advies vragen.

Foodhal Boca is te vinden achter het station St.Jean aan de Quai de Paludate en maakt onderdeel uit van het project Euratlantique. Het grote moderniseringsproject rondom het station ‘Gare St.Jean’ van de stad Bordeaux. De aftrap van dit project was de opening van de LGV lijn van Bordeaux naar Parijs, waarmee je in iets meer dan 2 uur vanuit Bordeaux in de lichtstad bent.

Het hele gebied rondom het station St. Jean is nog in ontwikkeling…..we keep in touch!

2 reacties op “Foodhal Boca in Bordeaux”

  1. Weetjes over Bordeaux-wijn in een notendop – van Franse bodem Avatar

    […] jullie wel weten waar dat ligt… in het zuidwesten van Frankrijk rondom de grote en mooie stad Bordeaux. Deze stad is trouwens één groot wijnfeest. Overal in de stad vind je erg leuke wijnbars en […]

    Geliked door 1 persoon

  2. Tapas eten in Foodhal Boca in Bordeaux – van Franse bodem Avatar

    […] meer stuk. Na een bezoek aan de vide grenier op het plein St. Michel in Bordeaux rijden we richting Foodhal Boca. Met de Garonne aan onze linkerzijde rijden we de kade van Bordeaux af. Na het onderdoorrijden van […]

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Franse adressen in Nederland

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.

Prenons contact

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken