De Eiffeltoren, het icoon van Parijs en Frankrijk

Parijs

Wie Parijs zegt, zegt de Eiffeltoren. Wanneer wij naar Carcans rijden dan komen we door Parijs en zoeken en kijken we altijd even naar die ijzeren Joop. Je weet dat ie er staat en je kent hem al door en door, maar toch altijd weer even kijken en zoeken. Parijs is ondenkbaar zonder de Eiffeltoren.

Volgend jaar staat ie al 130 jaar in de Franse hoofdstad en nog steeds komen er miljoenen toeristen kijken naar dit ijzeren gevaarte. Deze ijzeren joop aan de Seine stond ooit op de nominatie om afgebroken te worden, maar de komst van de telecommunicatie is zijn redding geweest. Er kon mooi een zendmast bovenop de toren geplaatst worden.

Parijs

De Eiffeltoren

Eigenlijk is sinds de wereldtentoonstelling van 1889, het jaar van de voltooiing van de Eiffeltoren, de toren een enorme toeristische trekpleister geweest. Op de eerste verdieping waren in die tijd allerlei voorzieningen die in de loop der jaren verdwenen. De eerste verdieping was nauwelijks meer dan een tussenstop naar de tweede en derde verdieping. Daar is verandering in gekomen sinds 2014.

Parijs

Zo staan er op de eerste verdieping een soort glazen kubussen die je van af de buitenkant nauwelijks ziet. De kubussen  bieden ruimte aan onder andere conferentiezalen, restaurants, winkels en kantoren. Ook is er een glazen vloer in gekomen. Hierdoor heb je zicht op het 57 meter beneden je gelegen plein. Leuk als je hoogtevrees hebt zoals ik. Maar volgens mij zeker de moeite waard. Dus wanneer je in Parijs bent en in de gelegenheid bent om de Eiffeltoren te gaan bezoeken, zeker doen!

parijs

Nog enkele Eiffeltoren weetjes:

Sinds 1991 staat de Eiffeltoren op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Eiffeltoren is verlicht door duizenden LED lampjes van de Firma Philips.

De toren is 324 meter hoog.

Een reactie op “De Eiffeltoren, het icoon van Parijs en Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s