Tapas eten in Foodhal Boca in Bordeaux

Met heerlijk weer in het vooruitzicht en de gedachten dat je lekker eten tegemoet gaat, kan de zondagmiddag niet meer stuk. Na een bezoek aan de vide grenier op het plein St. Michel in Bordeaux rijden we richting Foodhal Boca. Met de Garonne aan onze linkerzijde rijden we de kade van Bordeaux af. Na het onderdoorrijden van de spoorrails van Gare St. Jean doemt hij al op, dit foodcourt.

Foodhal Boca ligt tussen het nog in aanbouw zijnde gebouw van de MECA en een groot hotel. Al deze nieuwe gebouwen maken onderdeel uit van een groots project in Bordeaux namelijk het Euratlantique. De buurt/wijk wordt nieuw leven in geblazen en oude panden opgeknapt of verenigd met nieuwbouw.

Wanneer je de Foodhal Boca binnenkomt, kom je letterlijk in een hal. Groots, hoog en ruim. Rondom zijn de stalletjes waar je eten en drinken kunt kopen. Het kopen van de lekkernijen gaat middels een pasjessysteem. Je ‘stort’ wat geld op het pasje en bij de stalletjes wordt het er weer vanaf gehaald. Bij het bestellen krijg je een apparaat mee. Je kan dan overal in de hal gaan zitten en eventueel wat verder kijken. Op het moment dat het apparaat afgaat kan je je bestelde eten ophalen.

Wij bestellen een tapasplank met gegrilde zalm en kip, ratatouille, overheerlijke stukjes aardappel en een soort bruschetta. Dit alles vergezeld  met een lekkere wijn. Omdat het mooi weer is, gaan we buiten zitten. Helaas uitkijkend op panden die allemaal in de steigers staan, niet zo gezellig dus. Binnen zitten vind ik ook geen optie. De hal is te groots en sfeerloos. Het eten is goed en met de euro’s die ik over heb haal ik nog een paar Dunes Blanches. Het aanbod van eten is ook wat mager, er is gegrilde kip, vis/garnalen, veel tapas, pizza, crêpes, sushi en dus Dunes Blanches. Ik zelf vind persoonlijk de Foodhal Bacalan tegenover het La Cité du Vin sfeervoller, gemoedelijker, gezelliger en er is meer keus. In de Bacalan kan je ook eten aan het stalletje zelf dus wanneer bijvoorbeeld je omelet met truffel gebakken wordt kan je de kunsten van de kok afkijken. Niet dat ik dat in dit geval zal doen, want truffel heb ik nou niet dagelijks in huis.

Ik geef dus de voorkeur aan Foodhal Bacalan, maar Boca zal ik zeker ook nog wel eens bezoeken. Meer omdat de buurt waar het in staat in opkomst is en ik nu al weet dat daar menig leuke zaak of concept-store zal verrijzen.

Een reactie op “Tapas eten in Foodhal Boca in Bordeaux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s