De bikini

De zomer komt er weer aan en in dat kader heeft Van Franse bodem een zomerserie bedacht met aandacht voor (Franse) zomeraccessoires zoals de bikini, zonnebril, rieten mand, espadrilles, rieten hoed en sandalen. Dit keer de bikini!

Menig vrouwelijk persoon zal hem deze zomer weer dragen op het strand of aan de rand van het zwembad, de bikini. De bikini is zo’n kledingstuk waar je er meerdere van in de kast kan hebben liggen. Ze nemen toch weinig plek in, want zeg nou zelf echt veel voorstellen doet het niet. Toch was de bikini eind jaren ’40 van de vorige eeuw een ware revolutie op badmode gebied. Toen in 1946 de bikini werd uitgevonden sprak menigeen er schande van.

tumblr_lwmblpyQ7z1qdwo7go1_500

In 1947 komt de fransman Louis Reárd met zijn creatie, de bikini en noemt het kledingstuk naar het eiland Bikini, waar net daarvoor een atoombom was getest. Helaas voor Louis viel de bikini niet zo in de smaak bij de dames en sloeg de bikini dus niet in als een bom. Het kledingstuk werd nogal als onzedig ervaren.

Réard vroeg de naaktdanseres Micheline Bernardini om de bikini te showen. Ook dat hielp niet veel, pas in de jaren’60 en ’70 van de vorige eeuw werd de bikini echt populair en algemeen geaccepteerd. Onder andere kwam dat door de James Bond film Dr. No uit 1962, waarin Ursula Andress in een witte bikini de zee uit kwam lopen. Hierna begonnen meer Hollywoodsterren het kledingstuk te dragen, wat zorgde voor een nieuwe trend.

streepjes

Tegenwoordig is de bikini niet meer weg te denken uit het strand- en zwembadbeeld en zijn ze te koop in vele soorten en maten. De bikini is ook een fashion-item geworden en gaat mee met de laatste modetrends. Zo is de kleur blauw voor de bikini favoriet gevolgd door de kleur zwart. En zijn de favorieten prints dieren, stippen en bloemen. Mijn voorkeur gaat toch uit naar helemaal zwart of streepjes. Al met al is het toch nog goed gekomen met de bikini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s