Putdeksels in Bordeaux krijgen kleur

De straten van Bordeaux worden opgefleurd. In sommige wijken van de stad krijgen  onder andere de putdeksels en roosters een kleurtje. Ze worden daardoor letterlijk zichtbaar gemaakt. Het kleuren van deze roosters en putdeksels, Redards de Chaussée is onderdeel van de campagne La Garonne commence ici. Een bewustwordingscampagne in de stad om mensen te laten zien dat de rivier de Garrone al begint onder de sta, oftewel het riool. Door het kleuren van de roosters hoopt men dat er bijvoorbeeld geen peuken meer door de roosters gegooid worden. Het is dus een ludieke milieu-actie.

Voor deze campagne is Charlie Devier gevraagd, een kunstenaar uit Bordeaux. Hij gebruikt de motieven van zowel de putdeksels als de roosters en schildert ze in verschillenden kleuren waardoor er een soort impressionistisch geheel ontstaat.

64690395_374824856501686_6591208424787148800_n

De gekleurde putdeksels zijn maar op bepaalde plekken in de metropole te zien, namelijk in de buurt van de Rue Judaïque, Rue Castelnau d’Auros, Rue Georges Bonnac, Rue Saint-Sernin, de Chartrons-markt en het Fernand Lafarge-plein.

 

Eén reactie op “Putdeksels in Bordeaux krijgen kleur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: