Alpine A110S shinet op Concours d’Elegance

Afgelopen weekend vond de 15e editie van het Concours d’Elégance plaats op Paleis Soestdijk. Een weekend lang auto’s, auto’s en auto’s. Als autoliefhebber kon je dit weekend je hart ophalen. Dat begon al op het grasveld waar je je auto diende te parkeren. Daar stond al menig collectors-item te shinen in de zon.

Want het was warm en erg mooi weer, maar dat weerhield autominnend Nederland niet om af te reizen naar Soestdijk. Op het Concours d’Elegance waren zowel oude als nieuwe paradepaardjes te bewonderen. Op uitnodiging van Alpine Centre Soestdijk mocht ik ook dit grootse en geweldige event bezoeken en uiteraard was ik zeer welkom op de stand van Alpine.

Daar stond de nieuwe Alpine A110S te shinen in de zon naast oude klassiekers van het Alpine merk zoals  de A106, de klassieke A110 en de A310. Ook de A110 Pure en Légende stonden in de felle zon te stralen. In die eerste heb ik in februari van dit jaar nog een proefritje mogen maken.

De Alpine A110S is na de Pure en Légende de vierde uitvoering in de A110-reeks. Het nieuwe model onderscheidt zich met een aangepast uiterlijk, hoger vermogen en een nog sportiever onderstel. De 1,8 liter turbomotor levert 215 kW (292 pk) bij een voertuiggewicht van 1.114 kg. Het sportonderstel is 4 mm verlaagd, de veren en stabilisatorstangen zijn afgestemd voor meer dynamiek en de A110S rolt op bredere banden. Het interieur wordt gekenmerkt door een smaakvolle mix van hoogwaardige materialen, zoals koolstofvezel en Dinamica-bekleding.

Niet alleen Alpine gaf acte de présence met zijn jongste telg, ook waren er stands van onder andere Peugeot, Mercedes, Tesla. Mazda, Renault DS en Citroën. Allen presenteerden zij hun paradepaardjes en pronkstukken. Naast deze stands stonden er voor het paleis de oogappels van menig particulier.

Vele uren zitten er in het opknappen van die, met name oude juweeltjes en daar mag je dan ook best wel trots op zijn. Er werd wat gepoetst hier en daar maar vooral werd er, net als op de Alpinestand, met erg veel passie over het pronkstuk gesproken.

Concours d’Elegance is een geweldig event, groots, goed opgezet, erg goed georganiseerd en zeker een aanrader voor autoliefhebbers.

IMG_8484

 

Eén reactie op “Alpine A110S shinet op Concours d’Elegance”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: