Op chic naar de openingsfilm ‘La Belle Epoque’ tijdens Film by the Sea

Op uitnodiging van Willem Millenaar, voorzitter van Vive le Cinema , wat onderdeel is van Film by the Sea, was ik aanwezig bij het openingsgala van dit grote filmfestival. Bij binnenkomst van Vlissingen was het al duidelijk, hier was wat aan de hand, hier gaat een aantal dagen wat gebeuren. Overal grote aankondigingsborden en zelfs bij het CineCity XLtheater kon je er niet omheen, hier vindt de 21ste editie van het Film by the Sea festival plaatst. Met rode lopers, minder bekende en bekende Nederlanders zoals Henny Vrienten, Bart Chabot, Esther Verhoef en Stine Jensen, Franse live muziek en glazen champagne, werd het publiek ontvangen. Aan het kledingvoorschrift had iedereen zich keurig gehouden; black tie.

Met nog ruim bijna 700 andere genodigden betrat ik de grote XXL zaal, waar bijna zo’n 750 man in kunnen. Na een toespraak van onder andere de nieuwbakken directeur van het festival Jan Doense, kon de openingsfilm La Belle Epoque beginnen.

De aanwezigen hadden het voorrecht deze film nu al te zien, want hij komt pas volgend jaar januari uit in de Nederlandse bioscoop. Een geweldige film trouwens die je aan het denken zet. Een film voor jong en oud, met muziek en kleding uit de seventies, over liefde en het verliezen daarvan, maar vooral ook een blije film. Met een glimlach verlaat je de zaal.

Dat deed ik dan ook en mengde mij daarna in de mensenmenigte, terwijl het grote feest met muziek, drank, bitterballen, sushi en oesters losbarste. Het feest zal wel tot in de kleine uurtjes geduurd hebben, terwijl wij al weer huiswaarts reden. Een belevenis was het wel en de film La Belle Epoque zeker een aanrader. Nog even wachten tot januari 2020.

Het Film by the Sea festival in Vlissingen is nog tot 22 september, filmbythesea.nl

4 reacties op “Op chic naar de openingsfilm ‘La Belle Epoque’ tijdens Film by the Sea”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: