Seizoensgebonden recepten in het nieuwe kookboek PROVENCE

Voor mij ligt het nieuwe Franse kookboek PROVENCE. Op de cover geen gerecht of iets dat met koken te maken heeft. Nee, volgens mij is het een stilistische weergave van het landschap van de Provence. De blauwe lucht, de bergen, de zee en het groene landschap met in foliedruk het woord PROVENCE.

Provence_2D kopie

In dit boek, dat ingedeeld is in de vier seizoenen,  presenteert de Londense chef en restaurateur Alex Jackson Zuid-Franse recepten uit de meest populaire regiokeuken van Frankrijk.

Schermafbeelding 2019-10-15 om 13.33.10.png

Wie wel eens in de Provence geweest is, weet dat door de gunstige ligging en het geweldig mooie klimaat, je in de Provence heerlijke verse producten en kruiden kan kopen. En dat de Provençaalse keuken in de loop der jaren een aantal klassiekers heeft voortgebracht zoals Bouillabaisse, Salade Nicoise en Ratatouille.

Schermafbeelding 2019-10-15 om 13.35.09.png

Ook zijn er (kook)invloeden van de landen Italie en Noord-Afrika te ontdekken in de Provençaalse keuken. Dit alles vind je terug in het kookboek PROVENCE. Zo zet je in de lente een heerlijke salade van voorjaarsgroenten, couscous en kruiden je gasten voor en verras je ze in de winter met een runderschenkel met kastanjes, natte polenta en Gruyère.

Schermafbeelding 2019-10-15 om 13.34.04.png

Dit mooi ingebonden boek is niet overladen met beelden van de gerechten, maar elk recept begint wel met een uitleg over het gerecht. Daarnaast wordt elk seizoen afgesloten met een La Grande Bouffé, een groots meergangen-menu, bestaand uit drie of vier gangen.  Laat je inspireren door dit kookboek en tover zelfs in de winter een heerlijk zomers Provençaals gerecht op tafel. De Provençaalse keuken is voor iedereen bereikbaar, het enige wat je nodig hebt is een mand met goede ingrediënten en een enthousiasme voor koken. Veel kook- en eetplezier.

Provence, heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk | 25,95

Van Franse bodem mocht van uitgeverij Good Cook een recept publiceren uit het boek PROVENCE. Het is de Tomatentaart met tapenade geworden. Een heerlijk gerecht als lunch of voor bij de borrel.

RECEPT TOMATENTAART

Schermafbeelding 2019-10-15 om 13.34.32.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: