Maison Gourmande Bussum

Vorig maand kreeg ik een mail van Pauline de Jager uit Bussum. Zij melde mij dat er in Bussum aan de Huizerweg een echte Franse boulangerie is gevestigd. Het Nederlands van de eigenaresse was niet perfect maar haar brood en patisserie des te meer en dat ze wel wat publiciteit kon gebruiken. Van dit soort tips word ik blij en als het adres dan ook nog eens bij mij in de buurt is ga ik er met veel enthousiasme op af.

Op de winkelruit staat groot Maison Gourmande en in de etalage staan manden met merengue. Verder oogt de winkel nog wat kaal maar dat verbleekt bij de geur van vers brood en zoete patisserie. Wanneer wij binnenstaan komt de eigenaresse van achter uit de bakkerij. Een Française uit Avignon die hier 2 jaar geleden in Nederland is neergestreken, gewoon omdat ze Nederland een fijn land vindt. In augustus 2018 opent ze haar eigen bakkerij, Maison Gourmande. Aan de entourage van de winkel en de nodige publiciteit voor haar shop heeft ze nog niet veel aandacht besteed. Aan haar producten doet ze dat daarentegen wel.

Het brood is knapperig en erg lekker net zoals je het in Frankrijk eet. De ingrediënten voor al haar producten laat ze zoveel mogelijk uit Frankrijk komen. Qua broden heeft ze de klassieke Franse baquette, de Complet, de Pain de Campagne en Le Rustique. In de vitrines liggen eclairs, tarte citron, madeleines, macarons, raisins en quiches. Alles vers, producten die een dag oud zijn worden niet weggegooid maar verkoopt ze voor een klein bedrag en staan apart in een mand.

In de winkel komen veel Fransen maar ook Frans sprekende Nederlanders die het heerlijk vinden om en weer even Frans te spreken en een lekker vers croissantje te kopen. Tijdens mijn bezoek was het een komen en gaan van klanten. Een goed teken dus. Maison Gourmande is niet alleen een aanwinst voor Bussum maar voor de hele streek denk ik. Ik verliet Maison Gouramnde met een aardige buit aan heerlijke producten zoals madeleines en kakelverse broden. Mijn week kan niet meer stuk. Bedankt Pauline de Jager voor deze geweldig en vooral lekkere tip. Ik ga zeker op zaterdag nog een keer langs voor een paar verse croissants, al moet ik dan wel vroeg zijn want die zijn het eerste uitverkocht.

IMG_8591.jpg

Maison Gourmande | Huizerweg 26 |  Bussum

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00 tot 18.00 | Zaterdag 08.00 tot 17.00 | Zondag gesloten.