Brasserie Van Baerle Amsterdam

Op uitnodiging van Business France mocht ik aanwezig zijn bij een masterclass over de wijnen uit de Rhonevallei. Deze masterclass vond plaats in Brasserie Van Baerle in Amsterdam. Een plek die ik wel kende maar nog nooit had bezocht. Nu kreeg ik de gelegenheid hiervoor en als klap op de vuurpijl kreeg ik er ook een fantastische lunch aangeboden.

De lunch bestond uit 3-gangen met begeleidende Rhone wijnen. Het voorgerecht was een  brioche gevuld met ragout van kreeft en citroengras. Bovenop de ragout lag een schijf venkel. Het gerechtje was goed in balans, waarbij je toch duidelijke tonen van het citroengras proeft. Het knapperige van de brioche maakt dat de ragout een extra bite krijgt. Dit gerecht was een eye-opener want kreeftenragout had ik nog nooit gegeten.

Het hoofdgerecht was een bavette van de bbq met een gratin van pastinaak met middenin een stuk eendenlever. Over de bavette was een beetje jus van rode biet gegoten. De bavette was nog lekker rood van binnen en mooi mals. Erg lekker erbij was de inmiddels niet meer vergeten groente pastinaak. Het nagerecht bestond uit 3 kazen met wat noten; 2 koemelk kazen en 1 geitenkaas.

Je kunt wel begrijpen dat ik een fantastische middag had in Amsterdam. Het eten is er top, de ambiance is leuk en ze hebben ook nog een kleine tuin waar je in de zomer heerlijk kunt lunchen en/of dineren. Kortom een geweldig, sympathiek adres met enthousiast personeel en een fijne, sublieme keuken van Franse bodem.

Brasserie Van Baerle | Van Baerlestraat 158 | Amsterdam | brasserievanbaerle.nl

 

 

 

 

3 reacties op ‘Brasserie Van Baerle Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s