Er is weer een nieuw kookboek uit en wat een goede timing. Nog ruim anderhalve maand en dan is het weer Kerst. En dan biedt dit boek uitkomst niet alleen als fantastisch cadeau maar ook om iets uit te maken en op te eten tijdens de feestdagen. Ik heb het over het nieuwe kookboek van de Amsterdamse patisserie Petit gâteau: Kleine hartige taartjes. Dit boek van Meike Schaling is een zeer mooie opvolging van het succesvolle boek Kleine Taartjes, wat vorig jaar mei uitkwam.
In dit nieuwe boek staan maar liefst zes basisrecepten – van quiche en madeleine tot soes – elk met verschillende hartige vullingen en toppings. Bij uitstek kleine hartige hapjes die je heel goed kan serveren tijdens een feestje, borrel of partij.
Tevens passen deze taartjes ook nog eens perfect in je lunchbox! In dit boek staan recepten die gemakkelijk te maken zijn voor zowel de beginnende als gevorderde ‘bakker’.
Het boek (18,50 euro) komt 12 december 2019 uit en is dan verkrijgbaar in de Nederlandse boekwinkels en via bol.com.
Petit Gâteau is de Franse patisserie van Meike Schaling en Patrice Andrieu in Amsterdam. In Parijs, waar zij een patisserie-opleiding volgde en een patisserie had, zijn de tartelettes/ taartjes waar ze nu furore mee maakt geboren.