(Frans) Nieuws, Eten en drinken, Frankrijk, Franse bodem
Een reactie plaatsen

Kleine hartige taartjes van Meike Schaling van Petit gâteau

Er is weer een nieuw kookboek uit en wat een goede timing. Nog ruim anderhalve maand en dan is het weer Kerst. En dan biedt dit boek uitkomst niet alleen als fantastisch cadeau maar ook om iets uit te maken en op te eten tijdens de feestdagen. Ik heb het over het nieuwe kookboek van de Amsterdamse patisserie Petit gâteau: Kleine hartige taartjes. Dit boek van Meike Schaling is een zeer mooie opvolging van het succesvolle boek Kleine Taartjes, wat vorig jaar mei uitkwam.  

9200000085930868

In dit nieuwe boek staan maar liefst zes basisrecepten – van quiche en madeleine tot soes – elk met verschillende hartige vullingen en toppings. Bij uitstek kleine hartige hapjes die je heel goed kan serveren tijdens een feestje, borrel of partij.

Schermafbeelding 2019-10-29 om 21.44.31.png

Tevens passen deze taartjes ook nog eens perfect in je lunchbox! In dit boek staan recepten die gemakkelijk te maken zijn voor zowel de beginnende als gevorderde ‘bakker’.

9789021574332 Kleine hartige taartjes - 3d

Het boek (18,50 euro) komt 12 december 2019 uit en is dan verkrijgbaar in de Nederlandse boekwinkels en via bol.com

Schermafbeelding 2019-10-29 om 21.43.51

Petit Gâteau is de Franse patisserie van Meike Schaling en Patrice Andrieu in Amsterdam. In Parijs, waar zij een patisserie-opleiding volgde en een patisserie had, zijn de tartelettes/ taartjes waar ze nu furore mee maakt geboren.

Schermafbeelding 2019-10-29 om 21.44.11

 

 

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s