(Frans) Nieuws, Eten en drinken, Frankrijk, Franse hotspots in Nederland
Reacties 2

Franse hotspot: Quicherie Lalaloes in Kampen voor ontbijt en lunch

In deze kleine quicherie, waar je kunt ontbijten en lunchen, is er oog voor detail en aandacht voor elkaar. Sinds 20 mei 2017 heeft Loes haar eigen kleine quicherie genaamd Lalaloes aan de Broederweg 11 te Kampen. Loop er eens naar binnen en de geur van croissants, quiches, taartjes, macarons, palmiers, soep, stoof en salade, met huisgemaakt brood komt je tegemoet. En alles heeft een Franse insteek. Hoe kan het ook anders als je man uit Frankrijk komt. Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische- en/of streekprodukten.

Zo gebruiken ze meel van de molen, eitjes uit Kampen, melkprodukten van Erf1 en groenten en fruit van de markt. De koffie wordt met de hand opgeschonken en vergezeld van een stukje huisgemaakte clafoutis.

Er is biologische thee, onder andere uit Frankrijk van ‘Nature et Découvertes’ en lekkere Franse limonade (le Moulin). Ook kun je genieten van verse sapjes of een shake met vers fruit. Tijdens dit heerlijke genieten kan je luisteren naar Franse plaatjes die er gedraaid worden. Het oog wil ook wat, dus hangt er (lokale) kunst van wisselende kunstenaars tussen de portretten van vijf Franse beroemdheden die een vaste plek hebben aan de muur.

Hier kom je even tot jezelf en kan je de Franse sfeer opsnuiven. En voor wie een praatje wil maken (in het Frans); daar houden Loes en haar man ook wel van!

Lalaloes | Broederweg 11 | Kampen | Website

 

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

2 reacties

  1. Pingback: Dag van de Croissant – Van Franse bodem

  2. Pingback: Tour d’amour op Valentijnsdag – Van Franse bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s