De Franse favorieten spullen van Mireille (Van Franse bodem)

De Franse favorieten spullen van……Mireille den Hartog. Als eigenaar van de website Van Franse bodem trap ik deze nieuwe rubriek af: mijn 5 Franse favorieten spullen. Nu eens geen recepten of gerechten, maar spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Wat zijn jouw favorieten van Franse bodem?

De Bretonse streepjestrui

Het hoeft van mij niet een echte Saint James trui te zijn, al heb ik die natuurlijk wel in de kast hangen. Alles waar maar een streepje in is verwerkt vind ik leuk om te dragen. Een onmisbaar kledingstuk, vooral in de zomer. Voor de winter heb ik gestreepte coltruien of draag ik mijn Saint James shirt onder een jasje.

N_art4940_Memo2_6

Le Creuset pan

Deze pan van Le Creuset staat standaard bij mij op de elektrische kookplaat. Ik maak er van alles in, Couscous, maar ook Boeuff Bourguignon of visschotel. Een pan voor het leven en niet alleen voor draadjesvlees dus.

0024147261933_mi1_pd1500x1500_1

Le Petit Marseillais deoderant

De producten van Le Petit Marseillais zijn hier in huis niet aan te slepen. Ze worden niet alleen voor eigen gebruik ingekocht in Frankrijk, maar worden ook erg veel weggegeven als cadeautje. De deo ruikt erg lekker en, niet geheel onbelangrijk, werkt prima.

le-petit-marseillais-déodorant-spray-24h-coquelicot-200ml

Opinel zakmes

Dit roestvrijstalen zakmes van Opinel gaat sowieso altijd mee als we naar Frankrijk gaan. Een handig voorwerp voor de picknick.

th

Longchamp shopper

Met deze shopper kom je toch altijd een beetje chic voor de dag. Als ik voor de website op stap ga, neem ik hem eigenlijk altijd standaard mee. Mijn fototoestel en ander spullen kunnen er gemakkelijk in. Wanneer ik ergens 1 nacht moet overnachten fungeert hij als reisshopper.

longchamp_tote_bags_le_pliage_1899089A23_0

 

 

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

3 reacties op ‘De Franse favorieten spullen van Mireille (Van Franse bodem)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s