De 5 Franse favorieten van Darina (blog met een Parijse touch)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Voordat ik mijn 5 Franse favorieten zal delen, zal ik mij eerst voorstellen. Ik ben Darina Nykl en blog nu ruim vier jaar over mijn grote liefde voor Parijs en de Provence en de algehele Franse levensstijl (darinanykl.com). Sinds ik in mijn tienerjaren in Frankrijk een prachtige vakantie heb beleefd, heeft dit land mijn hart veroverd. Ik kom minimaal een keer per jaar in Parijs (liefst vaker!) en heb  ook de ultieme droom om een langere tijd in Parijs of in de Provence te spenderen om een boek te schrijven. Momenteel ben ik ook bezig met het schrijven van een boek, naast mijn blog en fulltime baan als secretaresse. 

Mijn 5 Franse favorieten zijn…

OIP.JP1drlabX31SkQlAxdEcZgHaJ4.jpegLongchamp tassen

De tassen van Longchamp zijn mijn favoriet omdat ze ontzettend handig en mooi zijn. Je kunt ze opvouwen en op deze manier dus meer tassen meenemen op vakantie of een weekend weg. Ik heb ze in een aantal kleuren en in verschillende steden gekocht. In Barcelona, Parijs, Nice, Cannes, Amsterdam, Antwerpen….zo heeft de tas ook altijd een herinnering aan de tijd die ik in deze steden heb gespendeerd. Op mijn Longchamp wensenlijstje staat de leren tas van Roseau. Het is een prijzig exemplaar, dus voorlopig blijft het nog even bij dromen.

NUXE_Huile_Prodigieuse_Multi_Usage_Dry_Oil_50ml_1431512152.pngNuxe

Als je in mijn beautykast kijkt, zul je vooral Nuxe producten vinden. Mijn favoriet is de olie die ik elke dag gebruik op mijn armen en benen. Ook de parfum vind ik heerlijk. Het is voor mij een geur die vooral ontspant, maar mij ook even terugbrengt naar Frankrijk.

chanelred.jpg

Chanel lipstick

Als ik een lipstick aanschaf, is deze altijd wel van Chanel. Ik heb er nu zes in mijn verzameling en gebruik ze bijna dagelijks. Ik gebruik niet heel veel make up, maar lipstick altijd!

IMG_8580

Baguette

Misschien heel cliché, maar als ik Frankrijk ben, moet ik baguettes eten. De smaak is totaal anders dan hier in Nederland. Als we ergens wandelen en we zien een boulangerie, dan koop ik altijd een baguette die ik dan onderweg oppeuzel of ik zoek een mooi plekje op om van deze heerlijke Franse lekkernij te genieten.

lavendelbosje

Lavendel

In mijn huis zul je talloze lavendelbosjes en zakjes terugvinden. Ik heb vorig jaar mijn lavendelstruikjes voor het eerst geoogst. De geur brengt mij naar de Provençaalse velden, naar de authentieke dorpjes, de rustige sfeer, de prachtige zee en bloemen. Ik mis het enorm op dit moment en kijk uit naar het moment dat ik weer naar mijn geliefde Frankrijk kan afreizen.

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s