De 5 Franse favorieten van Nelleke

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Deze keer de 5 Franse favorieten van Nelleke Faivre.

Nelleke: “Na mijn studie Franse taal- en letterkunde heb ik jaren in Frankrijk gewoond, mijn kinderen zijn daar ook geboren. We zijn inmiddels alweer ruim tien jaar terug in Nederland, waar ik onder andere werkzaam ben als freelance vertaler en docent- examinator voor de hbo-opleiding Vertaler Frans bij de LOI. We proberen in de schoolvakanties uiteraard geregeld naar Frankrijk te gaan voor familiebezoek en het (her)ontdekken van mooie streken als de Ardèche of Languedoc”.

 

Het literaire tijdschrift Zadig
Dit vrij recente en mooi vormgegeven magazine komt eens per kwartaal uit en biedt veel leesvoer van allerhande Franse auteurs rondom een thema als ‘La nature et nous’ of ‘Le travail, pour quoi faire?’. Soms is het even zoeken naar een kiosk of Maison de la Presse waar een exemplaar ligt, maar het is zeker de moeite waard voor de francofiele boekenwurm. DOP_Shampooing_antipelliculaire.pngDouchegels en shampoo van Dop
In iedere Franse super of hyper zijn deze kleurige en vooral geurige flesjes te vinden. Mijn dochters nemen altijd een voorraadje mee uit Frankrijk, zodat onze douche en hun haar lekker naar ‘pomme verte’ of ‘tartelettes aux fraises’ ruikt. 

Unknown-1.pngDe dagelijkse producten van Monoprix
De artikelen van het wat chiquere Franse equivalent van onze Hema zijn prima van kwaliteit en bevatten erg grappige woordspelingen. Als je een pak wc-papier weet te bemachtigen (helaas geen vanzelfsprekendheid momenteel 😉 )  staat daar bijvoorbeeld op te lezen: “ Papier toilette 3 plis : le mille-feuille du papier toilette”. Unknown.jpegSavora
Deze bijzondere  mosterdvariant met ’11 épices et aromates’ is een Franse klassieker die ook prima samengaat met een Hollandse (vega)bitterbal  of blokjes oude kaas bij de borrel. Unknown-3.jpegLes Pockets van Dim
Je outfits met french touch maak je helemaal af met de vrolijke culottes van Dim, de ‘pockets’ met vrolijk gekleurde slips zijn overal te vinden en zitten heerlijk. 

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: