De 5 Franse favorieten van Christophe

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Deze keer de 5 Franse favorieten van Christophe.

Christophe: “Ik ben Geboren in Frankrijk in Nancy en woon alweer 30 jaar in Nederland (Gelukkig met Nederlandse partner). Ik ben opgegroeid in Cannes met mijn Franse oma en Italiaanse opa. Ben liefhebber van film (jurylid van Vive Le Cinéma , Le Prix de TV5MONDE), literatuur  en chansons. Ik werk als docent in het voortgezet onderwijs en bij de Alliance francaise.

 

the-umbrellas-of-cherbourg-free-to-view-on-january-17.jpg1. Film
Les parapluies de Cherbourg met schitterende muziek van Michel Legrand. Een gezongen film uit 1964 met in de hoofdrol..actrice én zangeres Catherine Deneuve.

cpf09007876-barbara-ou-ma-plus-belle-histoire-d-amour_620x349.jpg2. Chanson
Opgegroeid met de Franse chanson heeft Barbara veel voor me betekent. Één van haar mooiste nummers is Ma plus belles histoire d’ amour uit 1967.

unnamed.jpg

3. Stad
Hoe kan het ook anders dan dat dit Cannes is, veel herinneringen, slenterend over La Croisette, de geur en mijn familie die daar nog woont.

image11
4. Délicatesse
Moutarde  de Dyon, scherp en niet gezoet zoals de Nederlandse mosterd. Vaak kopen we dit in Auchan te Ronq, dicht bij Lille,  wat ongeveer 140 km van ons huis verwijderd is. Een dagje shoppen en supermarkten.

OIP.Q0dZdYvB-jJ7DDPl9f4gSAHaHa.jpeg5. Parfum
Le Male van Jean Paul Gaultier is heerlijk anders dan de meeste mannelijke eau de toiletten.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s