De 5 Franse favorieten van Petra

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Deze keer de 5 Franse favorieten van Petra Moes.

Petra Moes woont de meeste tijd van het jaar in de Franse Vendee. Samen met haar man Jan runt ze de kleine rustieke camping Le Puy Ardouin. De tentplekken, 2 blokhutten en 2 gites zijn alleen voor de volwassen rustzoekers. Buiten het hoogseizoen geven Jan en Petra training en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En dat gaat heel goed op Le Puy. De plek, de rust en ruimte doen het belangrijkste werk voor onze gasten en clienten. Wat haar het beste bevalt is de traagheid en vriendelijkheid van het Franse platteland.

Petra: “We leven hier echt in een ander tempo en andere zaken zijn belangrijk of beter gezegd: veel minder is belangrijk. We genieten volop van de kleine en gewone dingen. De kippen die weer een ei hebben gelegd, de hond en kat die het steeds beter samen kunnen vinden en natuurlijk het klussen in de eeuwenoude boerderij en vervullende werk in de tuin.” 

parfait flessen

Le Parfait
Deze tijd van het jaar (en eigenlijk ook de rest van de zomer) ben ik graag bezig met het maken van siropen en jams met alles wat de tuin oplevert. Zoals nu, mijn absolute favoriet: vlierbloesemsiroop, De halve liter flessen van Le Parfait zijn hiervoor parfait ; ). De maat is goed, ze sluiten mooi en zijn ook nog decoratief. Veel gasten nemen ze graag mee als souvenir.

elixia_lemonade.jpgElixia
Nu de trend om weinig of geen alcohol te drinken steeds meer aan populariteit wint komt er ook steeds meer belangstelling voor volwassen alternatieven. Elixia is een kwaliteitslimonade in de Franse traditie, gemaakt van kruiden en fruit. De volwassen smaken zijn superfeestelijk en de variëteit d’Or, met echt bladgoud, overtroeft een mooie champagne.Unknown-1.jpegPalais des Thés
Geen zin in zoet of limonade? Dan drink ik thee. In de zomer vaak van verse verveine (ook zo typisch Frans) of munt uit de tuin. Als die er niet is, of als ik zin heb in wat sterkers, dan ga ik het liefst voor een, met liefde gezet, mooie kop thee van Palais des Thés, de detox Japanse bio bijvoorbeeld. In de Franse steden zie je steeds meer  thee-barren, zoals bij ons de koffiebarretjes. Vaak met een lekkere keuze aan patisserie. Hmmmm

images-1.jpegGien
Al jaren ben ik gek op serviezen. De serviezen van Gien herken je van verre, bonte, vaak botanische patronen op stevig aardewerk. Gien, typisch Frans, bestaat volgend jaar 200 jaar. Favorieten? L’oiseau bleu, en … de pareltjes waar ik wel eens tegen aanloop op een vide grenier.

pexels-photo-2290286.jpegRenault 4
Nu we steeds vaker in Frankrijk zijn we aan het uitkijken naar een Renaultje 4. Hoe leuk is het om ’s morgens vers brood te halen met zo’n gezellig koekblikje? We hebben er geen haast mee en nemen dan ook de tijd om lekker rond te struinen op Leboncoin, het Franse marktplaats.

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s