De 5 Franse favorieten van Karen (Eigenaresse chambres d’hôtes)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Deze keer de 5 Franse favorieten van Karen.

Ik ben Karen en ik woon sinds augustus 2016 met mijn man en dochters in een piepklein gehucht op 10 minuten van Uzès in de Gard (Occitanie). Wij hebben een luxueuze chambres d’hôtes (www.maslabuissonniere.com). Rob en ik zijn hier 2 keer op vakantie geweest, waaronder in 2007 op onze huwelijksreis. Toen wij in 2015 hoorden dat het te koop stond hebben we sprong gewaagd.

Ik leef mijn droom: naast hard werken leven wij hier het heerlijke zuid Franse leven met lange, hete zomers, milde winters, uitgebreide lunches en heerlijke wijnen en dat allemaal in een rustige, groene omgeving op 10 minuten van Uzès, een van de meest pittoreske Franse stadjes!

105280.jpg

Joy van Dior
De nieuwste geur van Dior is vrolijk, zomers, sprankelend en sensueel. Het ruikt naar plezier, naar zoete herinneringen, naar zomerse ochtenden, naar een vaas vol voorjaarsbloemen. Geluk in een flesje! 

Vinaigre_au_Chardonnay_Maille.jpg

Maille
De lekkerste azijn in de supermarkt, in zoveel verschillende smaken. Wij maken onze sladressing het liefst met cider of chardonnayazijn, maar ook balsamico en frambozenazijn staat hier standaard op het aanrecht. Oh en ik mag de rode wijnazijn natuurlijk niet vergeten voor bij de oesters!

Ook bekend van Maille zijn natuurlijk de mosterd, zure augurken, olie en vergeet de kant en klare vinaigrettes niet (die echt heel goed zijn!).

kaas.jpg

Van zachte geitenkaas tot scherpe blauwschimmels
Wij zijn echte kaaseters, wellicht vanwege onze Hollandse achtergrond, maar kaas staat hier altijd op tafel: ‘s morgens voor op brood, ’s middags en ’s avonds voor na de warme maaltijd.

Mijn favoriete kaasplankje bevat in ieder geval altijd Pélardon: een zachte (rauwmelkse) geitenkaas uit de Garrigue (het gebied waar wij wonen) en een sterke blauwschimmel bv. Roquefort of Blue d’Auvergne.

0024147261933_mi1_pd1500x1500_1

Le Creuset
De pan der pannen! In diverse soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, maar voor mij is er maar een echte pan en dat is natuurlijk de braadpan. Ik heb deze pan in verschillende maten en gebruik ‘m bijna dagelijks. Ik kook ermee voor ons viertjes, als we familie of vrienden te eten hebben, maar ook zomers voor de table d’hôtes gebruik ik deze pannen graag. 

confit_de_canard.jpg

Confit de Canard
Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, het is langzaam in eigen vet gegaarde eendenbout, de bouten worden in dat vet ingeblikt en zijn daardoor heel lang houdbaar. Iedere Franse supermarkt verkoopt confit de canard en is heel makkelijk klaar te maken. Wees niet bang een paar blikken mee te nemen na je vakantie, je kan verschillende recepten vinden op internet, moeilijk is het zeker niet!

Wil jij ook met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s