Geboren Fransman Raymond Loewy en Le Creuset

Wie kent niet het wereldberoemde Coca Cola flesje en het logo van Shell. Dit zijn maar twee van de vele ontwerpen gemaakt door de designer Raymond Loewy. De meeste mensen denken dat hij Amerikaan is maar hij werd toch echt op 5 november 1893 geboren in Parijs.

856c95d33749aa3f384445fb8a6630cc

Hij studeerde daar ook en trad in dienst als eerste luitenant bij het Franse leger.  Na de oorlog vertrok hij in 1919 naar de VS, met niet meer dan zijn uniform en vijftig dollar op zak.

1958-coquelle-limited-edition

In de VS maakt hij furore als industrieel designer met zijn ontwerpen als de American Kitchen, de Greyhound bus en het logo voor Lucky Strike. Het designimperium van Loewy groeit en hij drukt een stempel op Amerikaanse samenleving. Hij ontwerpt de meest uiteenlopende producten zoals radio’s, puntenslijpers, meubels, automobielen, naaimachines, keukens, gebouwen, fotocamera’s, servies, schepen, ruimtevaartinterieurs tot aan behang en stoffen aan toe.

raymond-loewy-coquelle-signature

Voor het Franse bedrijf Le Creuset ontwikkelt hij in 1958 een gietijzeren pannenlijn genaamd La Coquelle. De lijn bestaat uit braadpannen, koekenpannen, sauspannen en ovenschalen allen in de kleur oranje. De lijn zou het nu erg goed doen in menig vintage keuken.

Le Creuset is niet het enige Franse bedrijf waar Raymond Loewy voor heeft gewerkt, hij ontwierp ook het interieur van de Concorde van Air France. In 1980 gaat Raymond Loewy terug naar Frankrijk en overlijdt daar in 1986.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s