De 5 Franse (thee)favorieten van Wendy (Exclusivithee)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse theefavorieten van Wendy Gaurié van Exclusivithee in Leiden.

Wendy Gaurié is geboren in Marseille, waar een deel van haar familie nog steeds woont. Haar Franse familie had jaren geleden een restaurant in Parijs waardoor ze geregeld in Le Marais te vinden was. Toen Wendy bij haar neef aan het eten was schonk hij bij het dessert een heerlijke Franse thee van Mariage Frères, sindsdien was ze dol op de thee van dit oude theehuis.

Sinds 2017 is ze een exclusieve theewinkel begonnen in een wijnshop, waar ze gespecialiseerd is in premium thee en accessoires. Exclusivithee heeft ongeveer 200 soorten thee, als witte -, groene -, zwarte -, oolong – en blauwe thee. Exclusivithee levert onder andere de bijzondere indigo blauwe thee, een heerlijke groene thee die blauw kleurt. Met trots importeert Wendy de exclusieve Franse thee van Mariage Frères, die wereldberoemd is vanwege zijn prachtige premium theesoorten, de grand crus onder de thee. De thee die wordt geschonken in sterrenzaken en hotels over de hele wereld.

De 5 Franse Mariage Frères theefavorieten van Wendy:

Paris-Marais
Le Marais, deze wijk in Parijs blijft al jaren één van mijn favoriete plekken om te zijn. Ondanks dat het nu erg luxe is geworden met grote winkels blijft het een wijk vol met leuke restaurants, parken, winkels, en de theesalon van Mariage Frères, waar ook het theemuseum zich bevindt. Het is echt alsof je terug gaat in de tijd.. de oude counter, de theedozen waar ze voorheen de thee in vervoerden.
De thee Paris-Marais, is dan ook een ode aan deze artistieke wijk in Parijs. Een groene thee met roos, roze gember en citrus. Verfrissend, floraal.. een heerlijke thee die je oppept.

Jasmin Mandarin doosje mousselines

Jasmin Mandarin
Een zachte groene thee met zoete jasmijn bloemen. Heerlijk om de hele dag door te drinken. De meeste jasmijn thee is bitter, en is soms te overheersend bloemig maar deze is vol, zacht en floraal. Lekker om je dag mee te beginnen, of eindigen.

Rio Summer icedtea sfeer

Rio Summer
French Summer Tea, de apotheek potten waar een heerlijke blend in zit gemaakt van prachtige thee die je koud zet. Het is heel eenvoudig te maken, door 1 tot 1,5 l koud water met een dop thee 2 uur in de koelkast te zetten. Doe wat munt, fruit, of ijsklontjes in je glas en klaar is je gezonde, en vooral heerlijke icedtea! Rio Summer is een blend met maté, munt, acai en fruit.

Heritage Gourmand

Crêpe Earl Grey
Deze thee is een blend van Earl Grey thee, en een heerlijke Franse pannenkoek. Als je deze bij je ontbijt schenkt is het alsof je in Parijs bent.

61wYQROD-LL._AC_SX679_

Paris Breakfast tea
Gemaakt van een blend van zwarte en groene thee met een hint van gekonfijte sinaasappel, en citrus. Heerlijk. Je waant je op een terras in Parijs met een croissant erbij.. De teamaster van Mariage Frères heeft deze blend gemaakt ter ere van het bezoek van Queen Elizabeth aan Parijs.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: