Frankrijk i(n)s een plaatje

De rubriek de 5 Franse favorieten is een groot succes. Zowel bekenden uit de Franrkijk-wereld hier in Nederland als ook lezers en volgers van deze website doen er aan mee. En er komen nog steeds nieuwe aanmeldingen binnen.

Dat succes bracht mij op een nieuw idee. Frankrijk vatten in een plaatje want Frankrijk is een plaatje. Wat is voor jou die Franse sfeer? Is dat het terras in Parijs of op het dorpsplein in een klein gehucht in de Provence. Zegt een Franse markt jou alles of zie je liever die vissershuisjes aan de zee en kan je op die manier mijmeren over La Douce France. Welk beeld brengt jou terug naar het Franse land?

Bijgesloten een foto van AnneClaire van Binsbergen van het dorpsplein en de Saint Barthelemy kerk in Champagnat le Jeune in de regio Puy de Dome (63).

Champagnat-le-jeune-16-700x525.jpg

AnneClaire: “Mijn familie woont in deze omgeving en al sinds kleins af aan breng ik hier mijn vakanties door. 3 jaar geleden zijn mijn man en ik hier ook getrouwd.  Als ik dit beeld van het dorp zie krijg ik bijna heimwee.  Het is midden op het platteland en er is geen enkele vorm van vermaak, behalve de natuur. Maar voor mij is het thuis. Zodra de grenzen open gaan, zit ik in de auto richting Puy de Dome!”

Wil je meedoen? Dat kan. Stuur dan je naam, beeld en toelichting naar vanfransebodem@gmail.com. Wij plaatsen het dan graag op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s