De 5 Franse favorieten van Asjha

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Deze keer de 5 Franse favorieten van Asjha. Acht jaar geleden kocht zij met haar man Ed een huis in een piepklein, charmant dorpje in Frankrijk. Over haar belevenissen daar schreef zij het boek ‘Et voilà! Verhalen uit de Dordogne’. En wat er ook gebeurt, deze vijf Franse producten gaan altijd mee terug naar Nederland.

Asjha: ‘Voordat wij ons huis in Frankrijk kochten, had ik niks met ‘dat’ land. Ik vloog eroverheen of reed er doorheen om naar Spanje te gaan. Tien jaar geleden haalde Ed mij over om het toch eens te proberen. We reden in twee weken door verschillende streken en ik was direct verliefd. Nog steeds geniet ik van de steeds wisselende, prachtige natuur, de Franse keuken, de mensen, het platteland, Parijs, de taal, de muziek, de mensen uit ons dorp, de zee, de (super)markten, de witte busjes, de rieten manden, de manier van leven, eigenlijk alles. En in het bijzonder van deze vijf producten.’ 

Sophie de giraf
Bijna al mijn zwangere vriendinnen heb ik Sophie cadeau gedaan. Deze wereldberoemde giraf, gemaakt van kindvriendelijk rubber, is het ultieme eerste babyspeeltje. Eén vriendin keek mij met grote ogen aan toen ze Sophie kreeg: het was de naam van haar nog ongeboren dochter. 

Meer weten over Sophie de giraf, lees hier het blogartikel

Carolin Marseille
Er bestaat vast een (nog) betere ontvetter dan deze, maar het gaat me vooral om de heerlijke geur van dit product. Met Carolin ben ik in Nederland ook weer even in mijn Franse keuken.

Lillet
Mijn lievelingsaperitief is Lillet: witte wijn met citruslikeur. Heerlijk met veel ijs in een groot wijnglas. Ook in rosé en rood te krijgen en er gaat altijd wel een fles (of twee) mee terug naar Nederland.

Homeoplasmine
De ultieme vervanger voor de eight hour cream van Elisabeth Arden. Perfect voor schaafwondjes en droge lippen. En goedkoop: we blijven wel Hollanders, hè?

Opinel broodmes
Het uitklapbare Opinelmes ligt standaard in de auto voor een stokbroodje onderweg. Maar dit broodmes hangt in de keuken altijd voor het grijpen. Het is niet alleen prachtig om te zien, het doet ook precies wat het moet doen: perfect brood snijden.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat mij weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Eén reactie op “De 5 Franse favorieten van Asjha”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: