De Franse favorieten van Renée (renee-k.com)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Dit keer de Franse favorieten van Renée Koudstaal. Zij heeft de website renee-k.com, deelt in het magazine Leven in Frankrijk haar tips over Parijs en morgen, 6 oktober, komt haar boek Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent uit. Het boek is te koop via haar webshop www.renee-k.com/webshop/

Een geurkaars van Cire Trudon
Die heb ik in allerlei groottes waaronder een reisformaat. Op die manier voel ik me overal thuis, ook als ik niet in Parijs ben.

Zomerse sandalen
Zodra ik het eerste zonnestraaltje zie verschijnen tot laat in zomer draag ik mijn sandalen vrijwel elke dag. Ik vind ze het mooist als ze zo simpel mogelijk zijn, geen poespas. Van bijvoorbeeld het merk Les Tropeziennes maar ook zeker die van het Nederlandse Bottines.

Fotografie Anne Vie

 Een streepjestrui
Die past namelijk bij alle seizoenen en alle gelegenheden. Casual voor in het weekend met een spijkerbroek of chic met een wit kraagje en een witte lange rok, of stoer onder mijn leren bikerjack. Dit model heb ik samen ontworpen met een Bretons familiebedrijf, dat dit al sinds generaties maakt. Mét het woord Parisienne erop geborduurd.

Mauviel pan
Bij ons thuis kookt mijn man het meest (en het beste:) We hebben samen de fabriek van Mauviel bezocht in Frankrijk, zoveel passie en vakmanschap! Sindsdien bouwen we hard aan onze eigen privé-collectie.

Aésop handzeep
Parijs leerde me om heel goed voor mezelf te zorgen en te genieten van kleine geluksmomentjes. Deze zeep staat in de keuken en gebruik ik dus meerdere keren per dag, de geur is heerlijk. Inderdaad elke keer weer even genieten.

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Eén reactie

  1. […] Wil je je kleden als een Parisienne of wil je weten hoe het is om in Parijs kerst te vieren dan kan je maandag 13 december 2021 om 20.00 uur naar Église Wallone in Haarlem want daar vertelt Renée Koudstaal je er alles over. Zij schreef het boek Leef als een Parisienne. Ook als je hartstikke Nederlands bent. Van Franse bodem interviewde haar. Met Renée stelde Van Franse bodem 10 Franse restaurants in Nederland samen wat gepubliceerd werd in haar boek. Ook publiceerde Van Franse bodem de 5 Franse favorieten van Renée. […]

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s