Boek “Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent” komt 6 oktober uit

Ergens halverwege maart van dit jaar kreeg ik een mail van Renée Koudstaal. Ze volgde mijn website al een tijdje en wilde graag samen een top 10 van favoriete Franse restaurants in Nederland samenstellen voor haar nieuwe boek waarin interviews staan van oa. Daphne Deckers, chef-kok Alain Caron en Chantal Janzen. De deadline was al vrij snel, eind maart. Ik ben eens goed gaan nadenken en heb de lijst van Franse restaurants in Nederland gehanteerd en we kwamen vervolgens op een mooie lijst van Franse restaurants door heel Nederland uit.

cover 3DNu is het wachten op het boek Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke in Nederland bent. Een boek waarin Renée als Nederlandse Parisienne de Parisian state of mind beschrijft én uitlegt zodat je deze ook kunt beleven in Nederland. En niet alleen in het gebied van stijl maar ook in lifestyle met allerlei praktische tips en adressen. Waaronder dus onze selectie van 10 favorieten Franse restaurants.

 

De presale start op  6 september (via www.renee-k.com, mét Parijs-cadeautje) en het boek zelf ligt vanaf 6 oktober in de winkels (Kosmos // 17,50 €) . We wachten met spanning af!

Ik stelde Renée Koudstaal 2 vragen en kreeg als bonus een tip uit het boek.

Hoe kwam je op het idee om dit boek te gaan schrijven?
Na 20 jaar fulltime in Parijs te hebben gewoond, kwam ik enigszins noodgedwongen weer terug in Amsterdam. En ondanks het feit dat ik continu pendel tussen Parijs en Amsterdam, was de cultuurschok enorm, alleen mijn achternaam bleek nog Nederlands. In plaats van mij aanpassen besloot ik om gewoon mezelf te blijven en van daaruit iets op te bouwen. Ik ben met mijn blog begonnen www.renee-k.com over Parijse lifestyle en dit werd samen met mijn instagram @renee.k.parisienne zo goed bezocht dat de stap naar een boek schrijven eigenlijk heel logisch was. En zo ben ik dag en nacht met Parijs bezig en voel ik me weer een beetje thuis.

ReneeKoudstaal1

Was het moeilijk of makkelijk
Schrijven is een vak. Een boek willen schrijven is dus niet genoeg, het is vervolgens gewoon heel hard werken. Maar ik doe precies waar ik van hou waardoor ik elke keer weer met veel motivatie en energie aan de slag ga. Ik ben ontzettend blij om met de fantastische uitgever Kosmos te mogen samenwerken, want mijn doel is niet zozeer alleen om te schrijven maar ook om gelezen te worden. Om met zoveel mogelijk Nederlandse lezers mijn tips en ervaring te delen. Makkelijk, nee zo zou ik het niet noemen. Maar ontzettend leuk, dat wel!

Een tip uit het boek
Het boek staat boordevol tips, en die komen niet van de onbereikbare Inès de la Fressange of Caroline de Maigret, maar van mezelf. Dat wil zeggen, een wat realistischere versie van de Parisienne. Ik ben geen 1m85, geen model en heb (nog) geen miljoenen op mijn bankrekening. 1 tip kiezen is geen makkelijke opgave maar er is wel iets wat ik zelf zie als de belangrijkste les die Parijs mij leerde: het extreem goed voor jezelf te zorgen, ook al heb je een druk leven, jij bent het belangrijkst. Daar is de Parisienne heel goed in, het genieten van het kleine geluk: voor jezelf een heerlijke tart au citron meringuée kopen ook als het niet je verjaardag is, uitgebreid in bad met een goed glas wijn, of af en toe even helemaal niets doen. Schaamteloos genieten, dat vergeten we soms even in het praktische en nuchtere Nederland!

4 reacties op “Boek “Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent” komt 6 oktober uit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: