De Franse favorieten van Gotze (parijsonline.nl)

In deze rubriek geen recepten of gerechten, maar Franse spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen.

Dit keer de Franse favorieten van Gotze Kalsbeek van de websites parijsonline.nl en parijsmagazine.nl

Gotze: “Ik heb een lijstje voor als ik met de auto terug kom uit Frankrijk. Bij de Auchan van Ronq vul ik dan in no time mijn kar vol met Puget olie, Sirop de Menthe, Infusions, Creme de Cassis, Amora Mosterd & Mayo, Vichy snoepjes, Lentilles du Puy AOC [de echte],  ROC deo, Crémant d’Alsace en een paar pakken verse Choucroute. En reken af bij kassa 98. In Parijs gaat dat anders. Hieronder mijn favorieten. Hediard op Place Madeleine is helaas verdwenen en kan ik niet opnemen in het lijstje. Maar die stond bij mij op 1 voor de meest fantastische azijn,  mosterd soorten en kruidenmengsels. Ja … zelfs Herbes de Provence en het poivres et baiesmengsel haalde ik daar.  

Fragonard
In 1996 op een vakantietripje kwamen we bij toeval bij Fragonard in Grasse terecht en sindsdien heb ik altijd  iets in huis van deze parfumeur uit de Côte d’Azur. Concerto is mijn favoriete geurtje met in de serie een Eau de Toilette, een Après Rasage en de Gel Douche. Maar ik maak regelmatig ook uitstapjes naar andere geurtje van ze. In Parijs zitten ze nu op verschillende plekken  met winkels en een Musée du Parfum, maar online bestellen kan ook.

Clement Faugier
Waar ik ooit Fromage Blanc Battu met druiven, banaan en wat Crème de Marrons heb leren eten weet ik niet meer maar sindsdien gaan er altijd een paar tubes of potjes Crème de Marrons de l’Ardèche mee naar huis.  

Met de feestdagen bestel ik ook wel online [bij de fabriek] doosjes Marrons Glacés.  Dat zijn gesuikerde kastanjes.  De hele marrons [Entiers] zijn natuurlijk  geweldig  mooi voor op een dessert maar ik neem vaak de  gebroken kastanjes [Brisés]. Net zo lekker, minder mooi en  wat betaalbaarder.  

Le Petit Marseillais
In Nederland zijn de zeepjes en douche gels van dit Franse merk hier en daar ook wel te verkrijgen maar mijn voor mijn favoriete douche gels zoals Pin & Criste Marin, Grain de Sel en Lavande de Provence moet je toch echt bij een Franse supermarkt zijn . Ik ga er meestal in Parijs even voor naar de Monoprix. 

Le Creuset: Mijn eerste pannen die ik meenam uit Frankrijk waren van Cousances. Die hadden de uitstraling van Le Creuset maar hadden een lichte deksel en waren goedkoper. Echter na de eerste echte Le Creuset was ik om. Het 18 cm pannetje met steeltje heb ik nog maar intussen is er het éen en ander bijgekomen en hebben allemaal moeiteloos de overstap van gas naar inductie gemaakt.

 Le Slip Français 
In Parijs maak ik altijd een rondje langs de winkels van Aigle, Armorlux en ook de Monoprix om te zien of er leuke kleding is. Op een tripje in 2015 ontdekte ik op Montmartre aan de Rue des Abbesses de winkel van Le Slip Français. En sindsdien kom ik daar ook graag. Een op en top Franse winkel met geweldig ondergoed maar ook fantastische truien, allemaal  van Franse Bodem. 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s